3FM nieuws

Het Rabradio DJ duel 2011

  1. Nieuwschevron right
  2. Het Rabradio DJ duel 2011

De eerste ronde van het RabRadio DJ Duel zit erop. De kaarten zijn geschud en het is nu tijd voor de achtste finales

Het is weer die tijd van het jaar. DJ's beginnen elkaar argwanend aan te kijken of jagen elkaar op de kast om zo het mentale voordeel alvast te hebben op een potentiele tegenstander in het DJ Duel in RabRadio.

Voorbeschouwing

Het belooft een spannende editie te worden. Zal Gerard wederom gelauwerd worden als de onbetwiste koning van het DJ Duel? Of wordt hij van de troon gehouden door een van de nieuwkomers, zoals bijvoorbeeld Frank Dane, die zich de laatste tijd speciaal heeft ingelezen in progressieve poprock uit eind jaren 70, voorheen een hiaat in zijn kennis. Of misschien wel Ramon Verkoeijen die met zijn onschuldige ogen zijn diepe gronden weet te verdoezelen. De gemoederen zullen hoog oplopen. Luister dus.

De eerste ronde

Vlijmscherpe Veenstra

Miranda van Holland - Michiel Veenstra (winnaar)
De laatste achtste finale van dit seizoen leverde een strijd op tussen een oud-winnaar en een gedreven uitdager. Miranda moest echter het onderspit delven tegen een vlijmscherpe Veenstra. Ze ging strijdend ten onder, maar scoorde slechts twee punten dankzij een ouderwetse blackout. George Michael redde haar eer. Michiel gaat door naar de volgende ronde en neemt het op tegen Eric Corton.

Hoera voor Eric en Domien!
Domien Verschuuren – Eric Corton (winnaar)
Een nipte overwinning voor Eric Corton deze keer. Maar hoorden we het nou goed? Herkende hij Metallica’s ‘One’ daar nou écht niet? Hoe dan ook, hij is de winnaar van dit duel met een score van zes punten tegenover vier punten voor de jarige Domien. Hoera voor allebei!

Hete strijd
Giel Beelen (winnaar) – Annemieke Schollaardt
Een spannend duel met pittige vragen voor Giel en Annemieke. Het was dan ook een hete strijd tussen de twee muziekliefhebbers. Uiteindelijk won Giel met vier punten tegenover drie punten voor Annemieke. Hij mag in het volgende duel de strijd aangaan met Gerard. Eitje toch?

De Popdokter doet zijn naam eer aan
Gerard Ekdom (winnaar) - Frank Dane
Frank Dane moest het tijdens dit duel opnemen tegen drievoudig winnaar Gerard Ekdom. Oftewel: de Popdokter. Natuurlijk was dit wel een beetje onbegonnen werk voor Frank. Hij werd dan ook dik ingemaakt met een eindstand van 9-0. Volgend jaar beter, Frank!

Nek-aan-nekrace
Rob Stenders (winnaar) - Bart Arens
Dit is nou wat je noemt een echte nek-aan-nekrace. De twee DJ's hadden beiden alle vragen goed, dus volgde de shoot-out. En ook dit scheelde maar weinig. Rob Stenders zat nét ietsje dichterbij het juiste antwoord; hij is de winnaar van dit duel!

Tik 'm aan Ramon!
Ramon Verkoeijen (winnaar) - Rudy MacKay
Weet die Ramon 'de stagiair' nou gewoon Der Rudy te verslaan?! Ramon begon lekker met de eerste vraag. Hoppa twee punten! Maar daar bleef het dan ook bij. Rudy en Ramon wisten verder geen enkele vraag meer goed te beantwoorden, waardoor Ramon deze ronde won met een eindstand van 2-0. Tik ‘m aan ouwe!

Thymens eerste keer
Timur Perlin (winnaar) - Thymen Wabeke
Het was het eerste DJ duel van Thymen, dus daarom vergeven we het hem dat hij is ingemaakt. Timur won dit duel namelijk met een score van 3-0. Thymen wist helaas geen enkele vraag goed te beantwoorden en Timur twee. Dit moet beter kunnen, toch?

Black-out voor Coen
Sander Guis (winnaar) - Coen Swijnenberg
Het is weer eventjes geleden en daarom moesten Sander en Coen weer even inkomen. Allebei wisten ze het antwoord op de eerste vraag niet. Maar al snel kreeg Coen een black-out en nam Sander de leiding. Gelukkig wist Coen bij de laatste vraag toch nog wat puntjes te scoren, maar het mocht niet baten: Sander is de winnaar met 5-2 als eindstand.

De loting

De kaarten zijn geschud... De loting is bekend. It is on! De psychologische intimidatie is begonnen. Dinsdag begint de eerste ronde.

Zie hier de loting:

dinsdag 18 januari: Sander Guis vs Coen Swijnenberg

woensdag 19 januari: Timur Perlin vs Thymen Wabeke

donderdag 20 januari: Ramon Verkoeijen vs Rudy MacKay

maandag 24 januari: Rob Stenders vs Bart Arens

dinsdag 25 januari: Gerard Ekdom vs Frank Dane

woensdag 26 januari: Giel Beelen vs Annemieke Schollaardt

donderdag 27 januari: Domien Verschuuren vs Eric Corton

maandag 31 januari: Michiel Veenstra vs Miranda van Holland

dinsdag 1 februari: Sander Guis - Timur Perlin

>> Test jouw muzikale kennis in het RabRadio Popduel

Ster advertentie
Ster advertentie