3FM nieuws

3voor12: RTL Boulevard besmeurt ADE met valse aantijgingen

  1. Nieuwschevron right
  2. 3voor12: RTL Boulevard besmeurt ADE met valse aantijgingen

Het was weer volop raak in de media de afgelopen dagen, schrijft 3voor12. Na vijf dagen vol fantastische muziek hadden de meeste kranten en tv-programma’s (Volkskrant en NRC daargelaten) het alleen maar over drugsproblematiek. Dieptepunt was een item van RTL Boulevard, waar de honden geen brood van lusten. "Er wordt helemaal niets gedaan aan preventie."

(Fotograaf: Ben Houdijk)

Zombiefilm

"Het was een puinhoop", constateerde misdaadjournalist John van den Heuvel toch maar met een streng gezicht in RTL Boulevard (vanaf 3:30).

"Ik heb diverse politiemensen gesproken die die avond dienst hebben gehad, en die zeggen: we weten niet wat we meegemaakt hebben. Alsof je in een zombiefilm beland bent. Er is extreem veel drugs gebruikt, en zijn ook extreem veel arrestaties verricht. Het wordt tijd dat de organisatoren hun verantwoording nemen. In feite verdienen ze heel veel geld aan dit soort spektakels, en ze doen helemaal niets aan preventie." - John van den Heuvel

Klinkklare onzin

Iedereen die op Amsterdam Dance Event was, weet dat dit klinkklare onzin is, en zelfs een schadelijke aantijging. Er waren overal lange rijen door de strenge controles aan de deur en voorlichtingsposters in de clubs. En die cijfers, hoe moeten we die überhaupt interpreteren? 3voor12 legt het je hier uit.

Meer Amsterdam Dance Event

Ster advertentie
Ster advertentie