3FM nieuws

Pete Doherty brengt ode aan Amy Winehouse

  1. Nieuwschevron right
  2. Pete Doherty brengt ode aan Amy Winehouse

Pete Doherty brengt met zijn nieuwe single 'Flags Of The Old Regime' een ode aan Amy Winehouse.

The Libertines-frontman schreef het nummer als reactie op Amy's dood in 2011, schrijft Digital Spy. De zangeres was jaren verslaafd aan drank en drugs en overleed op 27-jarige leeftijd aan een alcoholvergiftiging. De opbrengsten van de single gaan dan ook naar de Amy Winehouse Foundation, een organisatie die zich inzet om drugsmisbruik onder jongeren te voorkomen. Het nummer is vanaf 9 maart te koop als vinylsingle en als download, maar nu al te beluisteren.

The Libertines steunen frontman

The Libertines steunen hun bandlid en schreven op hun Facebookpagina: "Het is heel goed dat Peter dit doet voor het goede doel... Liefde, leven en muziek laat ons groeien en het houdt ons gelukkig. Je kunt alles bereiken als je er maar voor gaat. Koop alsjeblieft de single wanneer die beschikbaar is."

Het is niet de eerste keer dat Pete zonder zijn bandleden aan de slag is gegaan. In 2009 bracht hij zijn eerste solo-album Grace/Wastelands uit. Pete besprak in 2012 met het Britse muziekmagazine NME zijn plannen voor een tweede soloalbum. Daarvoor wilde hij teksten gebruiken die door Amy waren geschreven.

Pete Doherty - 'Flags Of The Old Regime'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie