3FM nieuws

Popcorn time: Amy wint Beste Documentaire bij de Oscars

  1. Nieuwschevron right
  2. Popcorn time: Amy wint Beste Documentaire bij de Oscars

Tout Hollywood verzamelde zich van zondagavond 29 februari in Los Angeles voor de Oscars (of zoals Chris Rock 't noemde: de White People's Choice Awards). De documentaire over Amy Winehouse viel in de prijzen.

Voor wie niet in het holst van de nacht live mee heeft zitten kijken: de documentaire Amy heeft tijdens de Academy Awards de prijs voor 'Best Documentary Feature' in de wacht gesleept.

Veelbesproken

De documentaire kwam uit in augustus 2015 en was van tevoren al in opspraak. De familie van Winehouse, met name vader Mitch, stond niet achter de docu en was van mening dat er teveel informatie wordt weggelaten. Ze kunnen de release van de docu echter niét tegenhouden en Amy wordt door het publiek positief ontvangen.

Amy overleed in juli 2011 aan de gevolgen van alcoholvergiftiging. Regisseur Asif Kapadia liet in een gesprek met 3FM weten dat hij met de documentaire niet één schuldige wil aanwijzen, maar wil laten zien dat het misging met de zangeres door een combinatie van factoren. Kapadia vertelt hoe de media een rol heeft gespeeld in haar leven:

Dit perspectief werd door de stemmers van de Academy nu dus bekroond met een Oscar! De trailer vind je hieronder en als je nóg meer wilt weten over Amy: MetMichiel heeft een mooie special over haar gemaakt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sam Smith heeft er ook eentje

Het zal je niet ontgaan zijn dat Sam Smith de titelsong voor Bond-film Spectre voor zijn rekening nam. 'Writing's On The Wall' won de Oscar voor 'Best Original Song' en liet daarmee onder andere Lady Gaga met 'Till It Happens To You' en The Weeknd met 'Earned It' achter zich.

Sam droeg in zijn speech de Oscar op aan de LGBT-gemeenschap: "I read an article that said no openly gay man had ever won an Oscar, and if this is the case, I want to dedicate this to the LGBT community all around the world. I stand here tonight as a proud gay man and I hope we can all stand together as equals one day."

Lady Gaga trad ook op tijdens de awardceremonie, met de track waarvoor ze genomineerd was. De track gaat over seksueel misbruik en is afkomstig van de documentaire The Hunting Ground. Gaga wordt op het podium bijgestaan door een groep survivors van misbruik. Een fragment van 'Till It Happens To You':

Lady Gaga Performs 'Til It Happens to You' at the 2016 Oscars

Lady Gaga's performance was incredible.

Posted by Billboard on Sunday, February 28, 2016


Dave... Is that you?

Ieder jaar wordt er een muzikaal eerbetoon gebracht aan de personen die zijn overleden in de filmwereld. Dit jaar nam Dave Grohl deze taak op zich, met een cover van The Beatles' 'Blackbird'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hij heeft 'm!

En vooruit... Omdat het nu eigenlijk gewoon allemaal eventjes om Leonardo draait.

Ster advertentie
Ster advertentie