3FM nieuws

Sander goes 360°

  1. Nieuwschevron right
  2. Sander goes 360°

Nederlandse videomakers timmeren aan de internationale weg. Onze Sander wilde het naadje van de kous weten en mocht zelf een 360°-ervaring meemaken.

NB. Kijk je dit op desktop, dan kun je linksboven door het filmpje manoeuvreren. Werkt dat niet, moet je even flash installeren.
Kijk je dit op je telefoon, dan kan het zijn dat je de 360 graden-experience niet ziet. Bekijk 'm dan op YouTube!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wanneer een relatief onbekend Nederlands bandje genomineerd is voor een prijs samen met Coldplay, Years & Years, Foals en CeeLo Green, dan kun je er donder op zeggen dat onze aandacht is getrokken en dat we daar meer van willen weten.

Tussen kanonnen wurmen

Dus stuurden we onze Sander Hoogendoorn naar de NDSM-werf in Amsterdam om Steye Hallema het hemd van het lijf te vragen over hoe zijn bandje Steye & The Bizonkid met hun videoclip voor 'What Do We Care 4' zich tussen zulke kanonnen heeft weten te wurmen. Het interview van Sander zie je hierboven in een zogeheten 360°-film.

Het is dus een spannende avond voor Steye & The Bizonkid vanavond (donderdag 5 november). Hun baanbrekende videoclip 'What Do We Care 4' neemt het tijdens de UK Music Video Awards, in de categorie 'Best Interactive Video', op tegen videoclips van Cee Lo Green ('Robin Williams'), Coldplay ('Ink'), Years & Years ('Shine'), Foals ('Mountain at my Gate') en The Geek x VRV ('Waves).

Rondjes draaien en manoeuvreren

Qua naamsbekendheid doet de band van Steye Hallema natuurlijk onder voor de andere genomineerden. Nu was hij met zijn vorige bandje al eens te gast bij de Freaknacht, maar zijn muziek is tot dusver ook in Nederland onder de radar gebleven. Hopelijk komt daar na vanavond verandering in.

Naast muzikant is Steye ook uitvinder (zijn vader was wereldkampioen goochelen in de jaren '70) en runt hij het lab WildVreemd, waar hij experimenteert met allerhande audiovisuele technieken. Zo ontstond ook de virtual reality-clip, een concept met een 360°-camera, waar Steye al sinds 2009 mee freakt. Bekijk hieronder de clip, waar je als kijker het middelpunt vormt. Briljant!

NB. Ook hier geldt: werkt de 360-functie niet, bekijk 'm dan YouTube

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie