3FM nieuws

Alphabeat goes acoustic bij Giel

  1. Nieuwschevron right
  2. Alphabeat goes acoustic bij Giel


Op het album klinkt Alphabeat meer electro dan ooit, maar in de studio bij Giel gingen ze akoestisch te werk.

De Deense discopophelden van Alphabeat waren op bezoek! Van een ochtendhumeur hebben ze overduidelijk geen last, want ze schotelde de lieve luisteraars bijzondere en immer vrolijke liedjes voor.

Vergeten

Anders en Stine waren al eerder op bezoek geweest bij 3FM, maar waren dit glad vergeten. Toch zei Anders heel overtuigend dat hij nog wist wat ze daar speelden, maar daar had hij wel het computerscherm van Giel voor nodig om af te kijken.

The Beat Is... Technotronic!?

Verder is Alphabeat vooral bezig geweest met het opnemen van hun nieuwe album, The Beat Is... Dit klinkt meer electro dan ooit, op het vorige album werd deze lijn al ingezet en dat zet de band nu vrolijk - want dat zijn ze - door. Eén van de inspiratiebronnen voor het album: het gênante Technotronic, écht waar! Bekijk de inspirerende clip hieronder.

Live en akoestisch

Het album bestaat vooral uit gebliep en getuut, maar live komt dat niet zo over. Daarom klinken de Denen live compleet anders dan op het schijfje. Ze willen de live-sets misschien wel uitbrengen op DVD, gewoon voor de afwisseling. Bij Giel gaven ze alvast een voorproefje.

>> Naar de site van Giel

Giel!, elke werkdag tussen 6.00 en 10.00 uur!

Ster advertentie
Ster advertentie