Naar homepage
3FM nieuws

Scholieren op avontuur in 3FM Tussenuur

  1. Nieuwschevron right
  2. Scholieren op avontuur in 3FM Tussenuur

Wat kun je allemaal doen in een tussenuur? In ons nieuwe online programma ‘3FM Tussenuur’ nemen 3FM dj’s Joram Kaat en Wijnand Speelman de proef op de som. Een ritje in een achtbaan na wiskunde, maar op tijd weer terug voor natuurkunde? Yes we can! NPO 3FM bezorgt middelbare school leerlingen het tussenuur van hun leven.

Tussen de lessen door bespreekt 3FM, in samenwerking met HUMAN, thema’s als seks, liefde, racisme, imago, privacy en prestatiedruk. Hierbij gaan de jocks discussie en debat niet uit de weg: op NPO 3FM, 3fm.nl/tussenuur en social media, delen jongeren hun verhalen, meningen en oplossingen met Joram en Wijnand.

In het tussenuur ligt het avontuur voor het grijpen. Scholieren dagen de 3FM-dj’s op 3fm.nl/tussenuur uit. Is het bijvoorbeeld mogelijk om een ritje in een achtbaan te maken en weer op tijd in de klas te zitten? Joram en Wijnand namen de proef op de som:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Alkmaar

Onderwijskundige Onno Hansen is voor 3FM Tussenuur op maandag 31 oktober en donderdag 3 november te gast op een middelbare school in Alkmaar. CSG Jan Arentsz is het podium voor een bijzonder experiment op het gebied van online profiling en privacy. Zo leren de scholieren tijdens hun tussenuur op een vernieuwende en confronterende manier over de gevaren van sociale media.

3FM Tussenuur

3FM Tussenuur is een platform waarop scholieren zelf een belangrijke rol spelen. Zo maken de Syrische vluchteling Jameel en transgender Jeppe deel uit van het 3FM Tussenuur-panel. Zij houden op de 3FM Tussenuur Instagram wekelijks een dagboek bij. Het panel bespreekt uiteenlopende thema’s waar jongeren dagelijks mee dealen. Hoe (on)veilig is het versturen van naaktfoto’s nu eigenlijk? Waarom word ik niet uitgenodigd voor feestjes? Hoe geef ik minder geld uit?

Ster advertentie
Ster advertentie