3FM nieuws
KRO-NCRV

Advocaat Brigitte Roodveldt over Mallorcazaak bij Wijnand in de Ochtend

foto: Adrien Stanziani
  1. Nieuwschevron right
  2. Advocaat Brigitte Roodveldt over Mallorcazaak bij Wijnand in de Ochtend

Op 14 juli 2021 werd de 27-jarige Carlo Heuvelman tijdens een vakantie in Mallorca doodgeschopt door een groep jongeren. In eerste instantie zou Sanil B. samen met de andere daders de gevangenis in moeten. Echter is hij gisteren in hoger beroep vrijgesproken van het plegen van doodslag. Vanochtend belde 3FM-dj Wijnand Speelman in de ochtendshow met strafrecht advocaat Brigitte Roodveldt over de vrijgesproken Sanil B. in de Mallorcazaak.

Ondanks dat Sanil B. is vrijgesproken van het plegen van doodslag, krijgt hij wel een straf voor poging tot doodslag en openlijk geweld: 32 maanden cel, waarvan 3 maanden voorwaardelijk. De reden hiervoor is dat er te weinig wettig en overtuigend bewijs is voor het plegen van doodslag.

Waarom is er te weinig bewijs?

In gesprek met Wijnand legt Brigitte uit waarom het kan dat Sanil B. is vrijgesproken: "Het is niet helemaal duidelijk wie er allemaal betrokken waren bij het gevecht van Carlo. Er zijn veel getuigenverklaringen en filmpjes, maar het moment suprême is door niemand opgenomen óf opgestuurd naar de politie."

Volgens Brigitte was de enige reden dat Sanil B. een zwaardere straf kreeg, omdat er extra bewijs tegen hem was. "Er zat minimaal DNA van Sanil B. op de schoen van het slachtoffer. Maar we kunnen niet eens vaststellen wat voor DNA het was, dus dat wil niet zeggen dat hij degene was die de fatale schop heeft gebracht. Als er dan niemand was die het heeft gezien, is er te weinig wettig bewijs om iemand te veroordelen voor zo'n ernstige misdaad."

Bekijk het hele gesprek hieronder.

Ster advertentie
Ster advertentie