3FM nieuws

You'll Never Walk Alone-zanger Gerry Marsden (78) overleden

  1. Nieuwschevron right
  2. You'll Never Walk Alone-zanger Gerry Marsden (78) overleden

Zanger Gerry Marsden is op 78-jarige leeftijd overleden na een kort ziektebed. Zo maakt zijn vriend Pete Price bekend via twitter.

De frontman en naamgever van zijn band was vooral bekend van hun cover 'You'll Never Walk Alone', die ze uitbrachten in 1963. De track bereikt dat jaar ook de eerste plek in de Britse hitlijst. Waarna het snel door de fans van Liverpool F.C. omarmt werd als clublied.

Sindsdien is het nummer vóór elke wedstrijd te horen. Volgens Pete Price is Gerry Marsden overleden aan een hartinfectie. De precieze datum is niet genoemd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

YNWA door europa

Naast voetbalclubs Liverpool F.C. en Feyenoord Rotterdam komt de versie van Gerry and the Pacemakers vaker langs bij andere bijzondere momenten.

Zo ook afgelopen maart tijdens 3FM Serious Request: Never Walk Alone.

Naar een idee van 3FM-dj Sander Hoogendoorn draaien 183 radiostations allemaal op hetzelfde moment 'You'll Never Walk Alone' van Gary And The Pacemakers.

“Deze is voor iedereen die thuis zit, die op dit moment zó hard werkt in de strijd tegen het virus. In meer dan 30 landen op meer dan 183 radiostations wereldwijd. Deze drie minuten zijn we allemaal één”, aldus Sander Hoogendoorn op vrijdag 20 maart 2020.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie