3FM nieuws

ADE 2022: Gladde Paling en Dikke Baap in de studio

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. ADE 2022: Gladde Paling en Dikke Baap in de studio

'Wie de fuck zijn Gladde Paling, Dikke Baap en Vieze Asbak', vragen de collega's van 3voor12 zich af in dit artikel afgelopen september. Die vraag is nog steeds niet helemaal beantwoord op dit moment, toch zijn ze tijdens Amsterdam Dance Event 2022 bij 3FM in de studio.

3FM X ADE

3FM-dj's Jamie en Olivier nodigen het pestcore-collectief uit in de 3FM Studio. Dikke Baap en Gladde Paling leggen uit hoe deze vorm van muziek is ontstaan: "Eigenlijk is het begonnen tijdens de lockdown. Je verveelt je en daarom wil je iets luchtigs de wereld in brengen."

Check het hele fragment hieronder.

Meme-techno

3voor12 noemt het genre meme-techno of troll&bass. Een treffende naam die gretig overgenomen wordt door andere platforms. Maar zijn de makers eigenlijk zelf blij met deze titel?

Paling & Joost

Gladde Paling ken je misschien ook van zijn track met Joost Klein. Op het nieuwe album van Joost, Fryslân, staat het nummer 'Antwoord', een samenwerking tussen de twee artiesten. 3FM-dj Jamie vraagt Gladde Paling of hij het ziet zitten vaker samen te werken met andere artiesten.

Geen persoon

De mannen van Dikke Baap zitten met capuchon en masker voor in de 3FM Studio en willen ook graag anoniem blijven. Ze zeggen er zelf het volgende over: "Het is iets wat losstaat, niet iets waar we per se een persoon aan willen koppelen. En daarbij is de anonimiteit ook heel leuk, want het blijft op deze manier een mysterie."

Ster advertentie
Ster advertentie