3FM nieuws

Scissor Sisters gooien compleet album in de prullenbak

  1. Nieuwschevron right
  2. Scissor Sisters gooien compleet album in de prullenbak


De Scissor Sisters hebben anderhalf jaar aan materiaal weggegooid, maar er komt een nieuw en bijzonder album aan.

Het is zo'n vier jaar geleden dat het laatste album van de Scissor Sisters uit werd gebracht, hoog tijd voor nieuw materiaal zou je denken. Dat klopt, maar het is ook niet zo dat de band stil heeft gezeten.

Anderhalf jaar in de vuilnisbak

De band was al tijden bezig met de opvolger van Ta-Dah uit 2006, maar het wilde maar niet lukken om er een waardige opvolger van te maken. Zanger Jake Shears beschrijft het als volgt: 'If we put out anything sub-standard it was curtains for Scissor Sisters.' Daarom hebben ze al het materiaal (18 maanden!) weggegooid en zijn ze compleet opnieuw begonnen.

Night Work

Die opnames verliepen stukken soepeler, want het nieuwe album dat in juni uit moet komen is af. Het draagt de titel Night Work en belooft weer iets bijzonders te worden. De nieuwe single 'Fire With Fire' komt volgende week al uit in Engeland.

Sir Ian McKellen

Eén van de bijzondere dingen op het album is het gastoptreden van Sir Ian McKellen, die velen zullen kennen als Gandalf uit Lord Of The Rings. Ze hadden een diepe mannenstem nodig voor het stuk gesproken tekst in de slottrack 'Invisible Light' en de zanger moest meteen aan Sir Ian denken. Die zag het ook wel zitten en zo staat de beste man op het nieuwe album van The Scissor Sisters.

Ster advertentie
Ster advertentie