3FM nieuws

Deze chick betaalde per ongeluk 1500 euro voor 4 Ed Sheeran-tickets

  1. Nieuwschevron right
  2. Deze chick betaalde per ongeluk 1500 euro voor 4 Ed Sheeran-tickets

Charlotte wilde tweedehands kaartjes kopen voor Ed's concert in Manchester, maar dat liep uit de hand.

Je wilt naar een show van Ed Sheeran, maar het lukt je niet om in de gewone verkoop je tickets te scoren. Vet jammer natuurlijk, dus de 21-jarige Charlotte Duckworth uit Engeland probeerde het via een tweedehands verkoopsite. Dat ging alleen een beetje mis.

Wat was ze kwijt?

Haar verstand, blijkbaar, maar ook best veel geld. In totaal was Charlotte voor drie tickets 1300 pond kwijt, wat omgerekend 1500 euro is. Ouch! Ze dacht dat ze 377 pond betaalde voor alledrie de tickets inclusief servicekosten, maar nope.

Het was 291 pond per ticket, plus 280 pond reserveringskosten en 80 pond aan extra belastingen. Best wel knullig, als je je bedenkt dat een normaal ticket 'maar' 77 pond kost.

Geen geld terug

In de betaalbevestiging van Viagogo stond dat 'als een betaling eenmaal voltooid is, er geen terugbetalingen mogelijk zijn'. Lekker dan. Charlotte zat al klaar om haar auto te verkopen en weer terug bij haar ouders te gaan wonen, tot iemand via Twitter liet weten dat zij wél geld terugkreeg van Viagogo.

Er bleek een technische fout geweest te zijn in de site, waardoor totaalbedragen niet duidelijk geshowd werden. Of Charlotte nu óók haar geld terugkrijgt, is nog niet duidelijk. Ze kan altijd nog #BOOS inschakelen ;)

Ed Sheeran helpt mee

Helaas niet persoonlijk voor Charlotte, maar wel tegen tweedehands ticketverkopers in het algemeen. Een van Ed Sheerans woordvoerders liet het volgende weten:

"We hebben onze ticketpartners gevraagd om hun tickets enkel direct aan fans te verkopen. We willen de fans ook vragen om goed op te letten en hun kaarten alleen via officiële kanalen te kopen."

Het blijft natuurlijk lastig om doorverkoop te voorkomen, maar mocht je zelf overwegen om tweedehands kaarten te kopen voor Ed Sheeran in de Ziggo Dome op 3 en 4 april: let alsjeblieft goed op!

Meer lezen? Check:

>> To tweedehands or not to tweedehands?
>> Zo herken je neppe concertkaartjes
>> Er komen concertkaartjes die je niet kunt vervalsen

Ster advertentie
Ster advertentie