3FM nieuws

Dit was de show van Fontaines D.C. in Paradiso

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit was de show van Fontaines D.C. in Paradiso

Fontaines D.C. nam dat hele 'met bloed, zweet en tranen' iets te letterlijk. Frontman Grian Chatten maakte er een bloederig showtje van in Paradiso Amsterdam!

Niet lullen, maar spelen

Wie een show verwacht vol gezellige interactie kan het bij Fontaines D.C. wel vergeten. De show start met een liedje van The Beach Boys, 'Little Honda'. Sfeervol, maar zodra de band het podium betreedt is het meteen duidelijk: we zijn hier om te spelen. Punt.

Bijna meteen snijdt Grian zijn wang aan iets open en is 'ie de eerste paar nummers vooral bezig met het schoonvegen van zijn bloederige wang. Je bent punk of je bent het niet, he. De band speelt strak door en er komt veel van hun debuutalbum Dogrel voorbij: 'Sha Sha Sha', 'Too Real', 'Big' en natuurlijk hun festivalhit van afgelopen zomer: 'Boys In The Better Land'.Foto's: Bullet-Ray

Encore, encore

Na een minuut of 55 stapt de band van het podium af en gaan de lichten aan. 'Tijd voor een encore', denkt de zaal - iedereen haalt nog snel een biertje en blijft wachten. Vijf minuten lang, tien minuten lang, een kwartier lang... Nee, ze komen gewoon echt niet meer terug. Met deze korte set moet Paradiso het doen!

Eén ding is zeker: Fontaines D.C. heeft in die 55 minuten wel weer bevestigd dat ze écht een van de beste nieuwe acts van dit jaar zijn. De voorste helft van Paradiso was een grote, kolkende pit en boven op de tribunes kreeg je de energie van Fontaines net zo goed mee.


Hieronder vind je de livesessie die de band eerder dit jaar deed bij 3voor12.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie