3FM nieuws

Nieuwe album van Coldplay wordt meer uptempo en pop

  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe album van Coldplay wordt meer uptempo en pop

De zevende plaat A Head Full of Dreams van Coldplay wordt meer uptempo met een poppy gevoel. De band komt 'zo snel mogelijk' met het nieuwe album, zo heeft een bron laten weten. Acht tracks van de nieuwe plaat zijn al helemaal klaar.

(Foto: Ben Houdijk)

Coldplay werkt op dit moment aan de opvolger van hun zesde album Ghost Stories dat in mei 2014 uitkwam. De plaat werd nog voor de release uitgeroepen tot 3FM Album van de Week en het was in Groot-Brittannië het snelst verkopende album van 2014.

"Ghost Stories was deprimerend"

Met meer dan 3,7 miljoen verkochte exemplaren was Ghost Stories een groot succes voor Coldplay. Maar toch is de band niet tevreden over de plaat, zo vertelde een ingewijde tegen The Sun.

"Het laatste album was zo deprimerend omdat het ging over Chris Martin's scheiding van zijn [ex-vrouw] Gwyneth Paltrow. Het nieuwe materiaal is meer uptempo met een poppy gevoel. De mannen hebben al acht tracks klaar, die allemaal heel verschillend zijn. Het album is bijna klaar en de band is enthousiast om het zo snel mogelijk uit te brengen."
- Coldplay-ingewijde tegen The Sun

Einde van een hoofdstuk

Coldplay maakte in augustus 2014 al bekend te werken aan een nieuw album. In een interview met NME zei de band dat de nieuwe plaat het einde van een hoofdstuk markeert.

"Het is ons zevende album en we kijken ernaar als het laatste Harry Potter-boek of zoiets. Ik zeg niet dat er nooit meer wat nieuws van ons uitkomt, maar dit is wel de voltooiing van iets. Ik moet eraan denken alsof dit het laatste is wat we doen anders halen we er niet alles uit. Daarna gaan we op tour."
- Coldplay over hun nieuwe album

Coldplay - 'Magic'

Ster advertentie
Ster advertentie