3FM nieuws

Dit zijn Hermans Songs van het Jaar

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit zijn Hermans Songs van het Jaar

"Als het goed is, is het gewoon goed, al brengt Sinterklaas het uit."

>> Stem hier op jouw Song van het Jaar
>> Bekijk de favoriete Songs van andere DJ's

Dat december niet alleen een feestmaand is maar ook de maand om terug te kijken op het afgelopen jaar, weten onze vrienden van 3voor12 al lang. Vandaar dat ze op 11 december alweer voor de 31ste keer het 'mooiste, vetste, beste, meest dansbare of juist tranentrekkende nummer van het jaar' bekend maken.

Kom ook op 11 december naar Tivoli

Welke artiest of band zich mag voegen bij eerdere winnaars als Dotan, Daft Punk, Franz Ferdinand, Smashing Pumpkins en Living Colour, bepaal jij als luisteraar van 3FM (stemmen doe je hier). Bovendien kun je er ook bij zijn op 11 december in Tivoli, met optredens van onder andere Rondé, HEAVN, Lucas Hamming, John Coffey, PAUW en Fresku. Aanmelden voor de gastenlijst kan hier.

Moeiteloos laveren

Ons Aanstormend Talent Herman Hofman is niet voor één gat te vangen. Althans, wanneer je naar zijn lijstje kijkt voor Song van Het Jaar. Hij laveert moeiteloos van catchy indierock naar rauwe in your face Nederhop. En dat hij af en toe inviel bij Radio 6 Soul & Jazz is ook wel terug te zien in zijn lijstje, waar 'Uptown Funk' prominent is vertegenwoordigd, waarschijnlijk het meest gedraaide nummer van het jaar bij onze vrienden van 6.

'Bring U Back' - Eleonor Coco

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

1. Herman, wat is jouw Song van het Jaar?

"Dat is 'Bring U Back' van Eleonor Coco. Ineens was die track er. Dat gitaarlickje is zo ontzettend catchy. Inmiddels heb ik haar een paar keer live gezien en ik vind haar ontwapenend. Ze heeft wat arrogants over zich, maar ook iets onzekers.

En haar liedjes zijn gewoon heel goed. Haar band shinet ook als een malle, je ziet dat die gasten er gewoon heel veel zin in hebben. Ik ben heel benieuwd hoe zij zich verder gaat ontwikkelen. Ik hoop van harte dat het alleen nog maar beter wordt."

2. Welke Song gaat winnen volgens jou?

"Hmmmmm, dat is een lastige. Vorig jaar kon je er vergif op innemen dat het Dotan zou worden, maar dit jaar is het veel onduidelijker. Wordt het 'Lean On'? Wordt het 'Uptown Funk'? Of toch 'Can't Feel My Face'? Als ik ergens mijn geld op moet zetten, is dat 'Leon On' van Major Lazer. Die track is zoveel gedraaid en lijkt maar niet saai te worden, bizar."

3. Welke Song heeft je het meest verrast?

"Kendrick Lamar met 'King Kunta'. Toen'ie uitkwam, vond ik het niks. Toen'ie tot Megahit werd verkozen, vond ik het niks. En nu staat'ie in mijn lijstje van beste songs van het jaar. Ik kan je vertellen: dat had ik niet zien aankomen."

4. Welke Song kreeg je niet meer uit je hoofd?

"Ik betrapte mezelf erop dat ik steeds 'What Do You Mean' aan het neuriën was. Jawel, The Biebs. Om die dude hangt natuurlijk een zweem van kiddy pop en niet-credible - al heb ik daar nooit heel veel last van. Als het goed is, is het gewoon goed, al brengt sinterklaas het uit. Lekker boeiend.
'Girlfriend' had al zo'n zieke beat, maar 'What Do You Mean' is next level. Mijn allerbelangrijkste criterium bij het maken van die lijstje is: wordt het liedje ooit saai? 'What Do You Mean' gaat gewoon nooit vervelen! Justin Bieber is hard bezig de Justin Timberlake van nu te worden, alleen hoop ik dat de Biebs wat langer blijft rondhangen dan Timberlake."

5. Welke Song wil je in 2016 niet meer horen?

"Alles van Sheppard. Klaar mee."

Lees ook:
>> Song Stories: Verhalen achter de genomineerde Songs
>> Breng ook je stem uit

Luister hier naar de genomineerde Songs:

Ster advertentie
Ster advertentie