3FM nieuws

Record Store Day 2013 releases bekend

  1. Nieuwschevron right
  2. Record Store Day 2013 releases bekend

De Record Store Day releases zijn bekend; Kensington, Kodaline, Triggerfinger en heel veel meer artiesten brengen 20 april exclusieve releases op vinyl uit.

Over een maand, op 20 april 2013, is het weer Record Store Day; de internationale feestdag voor platenzaken, artiesten en muziekliefhebbers. Alleen op deze dag zijn er zeer exclusieve vinyl releases verkrijgbaar en treden er meer dan honderd artiesten op in de onafhankelijke platenzaak. De organisatie van Record Store Day heeft woensdagavond (21 maart) de lange lijst met bijzondere vinyl items bekend gemaakt die dit jaar op Record Store Day te koop zijn.

Honderden exclusieve vinyl releases

Het is een lange lijst met een hele berg juweeltjes voor de vinyl liefhebbers. Speciaal voor Record Store Day en ook alleen op die dag, komen er honderden exclusieve vinyl platen en singles uit. Zo komt Kensington die dag met een vinyl single van 'Home Again'. 'All I Want' van Kodaline is ook die dag verkrijgbaar op vinyl. De excentrieke band Flaming Lips komt zelfs speciaal en exclusief op Record Store Day met een vierdubbele LP en de rockers van Slayer brengen meerdere LP releases uit op die dag.

>> Check de site van Record Store Day voor alle releases

Triggerfinger ambassadeur Benelux

Een maand geleden werd bekend dat mannen van Triggerfinger de ambassadeurs van Record Store Day 2013 voor de Benelux zijn. Hun affiniteit met muziek, vinyl en de onafhankelijke platenzaak maakt van hen de ideale vertegenwoordigers. Ter ere van het ambassadeursschap brengt Triggerfinger een speciale 10” uit, waarop ze één van hun helden coveren: een 12.28 minuten durende cover van 'Driveby' van Neil Young. De internationale collega-ambassadeur werd nog eerder bekend gemaakt, dat is Jack White.

Jack White internationale ambassadeur RSD

De internationale Record Store Day ambassadeur voor 2013 is niemand minder dan één van de grootste vaandeldragers van fysiek product en de onafhankelijke platenzaak, hij heeft zelfs een eigen platenzaak; Jack White.

Ster advertentie
Ster advertentie