3FM nieuws

Dit is het doel van 3FM Serious Request: Never Walk Alone

foto: Rode Kruis
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit is het doel van 3FM Serious Request: Never Walk Alone

Van maandag 13 tot en met zaterdag 18 april zetten onze dj’s zich 24 uur per dag in om geld inzamelen voor het Rode Kruis tijdens 3FM Serious Request: Never Walk Alone. Het Rode Kruis biedt op allerlei manieren hulp tijdens de coronapandemie. Maar wat voor hulp bieden ze precies en waar gaat het gedoneerde geld naartoe?

Doneer nu VRAAG HIER JOUW PLAAT AAN

"We zijn echt keihard bezig"

3FM-dj Sander Hoogendoorn sprak hierover met Iris van Deinse van het Rode Kruis: "We ondersteunen in zorginstellingen, zetten tijdelijke huisartsenposten op, zijn in zorghotels aan de slag en hebben een speciaal telefoonnummer om mensen te helpen die het nodig hebben." Dat zijn flink wat goede zaken, dus.

Medische ondersteuning

Het Rode Kruis zet zich met veel vrijwilligers in om ondersteuning te bieden tijdens deze noodsituatie, de coronapandemie. De hulpverleners zijn in heel Nederland te vinden bij zorginstellingen, zoals ziekenhuizen en huisartsenposten. Ze vervoeren patiënten, ondersteunen de overbelaste voedselbanken en verzorgen de coronapatiënten die worden opgevangen in diverse hotels verspreid over het land.

Iris: "Er zijn speciale zorghotels waar mensen in zitten die corona hebben maar thuis niet kunnen uitzieken. Het Rode Kruis helpt daar het verplegend personeel." Dit doen ze door eigenlijk alle onnodige klussen over te nemen zodat dit personeel zich volledig op de behandelingen kan storten tegen het virus, zodat de patiënten beter kunnen worden.

Ook verzamelt het Rode Kruis beschermingsmiddelen, zoals brillen, maskers en handschoenen, zodat het zorgpersoneel veilig kan blijven werken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hulp voor wie het nodig heeft

Ook geeft het Rode Kruis praktische ondersteuning aan mensen die er alleen voor staan of in quarantaine zitten. De vrijwilligers doen boodschappen, helpen met het aanschaffen van medicijnen, laten de hond uit, geven advies en bieden een luisterend oor. Ze hebben een hulplijn geopend waar bellers vragen kunnen stellen over het coronavirus of als zij zich zorgen maken over iemand in hun omgeving. Inmiddels zijn al meer dan 13.000 telefoontjes binnengekomen.

Iris van 't Rode Kruis: "We krijgen pittige verhalen binnen. De mensen die bellen hebben vaak hulp nodig of vragen hulp voor een ander. Bijvoorbeeld een zeventigjarige vrouw die afgelopen week belde die normaal gesproken de boodschappen doet voor haar tachtigjarige buurtgenoot met longproblemen, maar die nu verkouden is en niet meer naar de supermarkt durft. In zo'n geval kunnen wij helpen." Uiteindelijk hebben ze via hun uitgebreide netwerk aan vrijwilligers iemand gevonden die wilde helpen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wil jij het Rode Kruis ondersteunen? Vraag een plaat aan óf doneer dan via de knop hieronder.

Doneer nu VRAAG HIER JOUW PLAAT AAN

Ster advertentie
Ster advertentie