3FM nieuws

Instagram vraagt 'weet je het zeker?' bij plaatsen van pestcomments

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Instagram vraagt 'weet je het zeker?' bij plaatsen van pestcomments

In een nieuw aangekondigde update gaat het bedrijf de strijd tegen online pesten aan, meldt de NOS vanochtend.

'Weet je het zeker?'

Als jij als gebruiker een reactie typt met daarin 'Je bent lelijk' of een ander ongezellige boodschap, herkent Instagram dat als negatieve opmerking en stuurt 'ie je een vraag: 'Weet je zeker dat je dit wil plaatsen?' Dat doet het bedrijf met opzet om zo de gebruiker zelf te laten nadenken over zijn opmerking.

Instagram-baas Adam Mosseri geeft aan: "We hebben van jongeren gehoord dat ze soms tegenzin hebben om iemand te blokkeren, ontvolgen of te rapporteren waardoor de situatie zou kunnen escaleren, want dat kan weerslag hebben als ze in het echte leven hun pester tegenkomen."

Het algoritme moet uiteindelijk allerlei scheldwoorden gaan herkennen en op die manier de gebruiker laten nadenken over wat hij/zij online wil slingeren.

Druk

De afgelopen tijd kreeg Instagram veel kritiek dat het te weinig zou doen aan online pesten. De kritiek werd heftiger na de zelfdoding van twee influencers in Groot-Brittanië en Maleisië. De nieuwe update komt eerst voor Engelstalige landen online en moet vervolgens worden uitgerold over de hele wereld.

Ster advertentie
Ster advertentie