3FM nieuws

De allerlaatste Koninginnedag en meer 3FM hoogtepunten

  1. Nieuwschevron right
  2. De allerlaatste Koninginnedag en meer 3FM hoogtepunten

Was het niet buitengewoon ontroerend? Dinsdag 30 april vierden we met zijn allen voor de voorlopig laatste keer Koninginnedag en 3FM was er natuurlijk ook bij.

Iedere vrijdag presenteren we de 3FM-hoogtepunten van de afgelopen week. Check hieronder de leukste, mooiste en grappigste fragmenten.

1. De laatste Koninginnedag

Het moment waar heel Nederland al een tijdje naartoe leefde, was 30 april eindelijk daar. Zat jij met waterige ogen naar de abdicatie van Beatrix en de inhuldiging van Willem-Alexander te kijken? Of was je op de vrijmarkt of in de kroeg te vinden?

Ook 3FM kleurde Oranje op Koninginnedag. Giel bracht live verslag vanuit Amsterdam en de rest van de dag draaiden de 3FM-DJ's de beste koninklijke kneiters.

The day after namen we natuurlijk uitgebreid de tijd om terug te blikken. Joep van Deudekom had het in zijn column over de Oranjekoorts en Giel belde met Armin van Buuren, die een wel hele bijzondere Koninginnedag had.

Joep van Deudekom werd overvallen door de Oranjekoorts

Giel belt Armin van Buuren over zijn Koninginnedag

2. Caro Emerald live bij Giel met haar nieuwe album The Shocking Miss Emerald

Het langverwachte tweede album van Caro Emerald is eindelijk daar! De zangeres was op de dag van de release bij Giel en liet snippets van de gloednieuwe plaat The Shocking Miss Emerald horen. Ook bracht ze onder meer de nieuwe single 'Liquid Lunch' live ten gehore.

Caro Emerald - 'Liquid Lunch' live bij Giel

Alsof dat nog niet genoeg was, sprak ze met Giel over de aankomende tour en kondigde ze drie Nederlandse concerten aan. Ze staat in oktober achtereenvolgens in 013 in Tilburg, in Paradiso in Amsterdam en in Vredenburg in Utrecht.

>> The Shocking Miss Emerald is 3FM Album van de Week
>> Win 3FM Album van de Week The Shocking Miss Emerald

3. One Direction is in het land

Gekkenhuis in de Ziggo Dome, want boyband One Direction gaf daar vrijdagavond 3 mei een concert. Al de hele dag door maakten duizenden meisjes zich op voor het optreden van hun grote idolen. Giel mocht diezelfde ochtend met Harry Styles bellen en vroeg uiteraard ook hem naar een 'geile goedemorgen'.

4. Ilse DeLange neemt haar 3FM Award in ontvangst

Eindelijk heeft ze 'm! Ilse DeLange was donderdagmorgen 2 mei te gast bij Giel om haar 3FM Award voor Beste Zangeres in ontvangst te komen nemen. Want terwijl de andere genomineerde dames zich koninklijk hadden opgedoft voor de 3FM Awards, zat Ilse met haar enorme slobberpak aan en een kotsemmer naast zich naar de televisie te staren, zo vertelde ze bij Giel.

Giel overhandigt Ilse DeLange haar 3FM Award

5. Mister and Mississippi in That's Live

Wat goed is, komt snel. We zeiden het al eens over Mister and Mississippi, maar met de 3FM Award voor Beste Nieuwkomer op zak lijkt dit credo alleen maar meer van toepassing op de oud-Serious Talent. Ze speelden zaterdag 27 april in That's Live onder meer de nieuwe single 'Same Room, Different House', die vrijdag 3 mei werd uitgeroepen tot 3FM Megahit.

Coen en Sander verrassen Maxime van Mister and Mississippi met de 3FM Megahit

Mister and Mississippi - 'Same Room, Different House'

Jouw 3FM-hoogtepunten van de week

Het blijft natuurlijk niet bij de door ons geselecteerde hoogtepunten. Wat was jouw mooiste, grappigste, meest ontroerende moment van de afgelopen week? Laat het weten!

>> Check meer fragmenten op 3FM.nl/gemist

Ster advertentie
Ster advertentie