3FM nieuws

Nieuw album Robbie Williams op komst

  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuw album Robbie Williams op komst
Zanger, maar bovenal entertainer Robbie Williams wil zijn status als koning van de Britse popmuziek terugwinnen. Zijn inzet is een nieuw album.Op zijn MySpace blogt Robbie over zijn nieuwe album, dat momenteel in de maak is. Het gaat Reality Killed The Video Star heten en wordt 9 november uitgebracht.

Langverwachte opvolger

Reality Killed The Video Star wordt zijn eerste release sinds Rudebox uit 2006, die door fans en critici met weinig enthousiasme werd ontvangen.

Een moordplaat

Robbie omschrijft de nieuwe plaat daarentegen als "a killer". Hij zegt dat de luisteraars een oude Robbie gaan horen, een nieuwe Robbie "(...) en een Robbie die wij beiden nog niet ontmoet hebben", aldus de popster.

De eerste single van het album, 'Bodies', zal 12 oktober worden uitgebracht, de digitale versie één dag eerder.

Michael Jackson

De zanger heeft één van zijn nummers opgedragen aan Michael Jackson. "Ik probeerde al een tijdje een tekst in een liedje in te passen. Toen hij overleed kreeg ik nieuwe inspiratie, en met hem in het achterhoofd heb ik het liedje herschreven", meldt hij.

"Ik heb een writersblock gehad. Ik kreeg een tijdje niets uit mijn handen", verklaart de zanger zijn lange afwezigheid.

Nog meer inspiratie

Ook voor de albumtitel heeft hij zich mogelijk laten inspireren. De wereldberoemde producer Trevor Horn die de productie verzorgt van Robbie's nieuwste, is ook medeverantwoordelijk voor de 80's-hit 'Video Killed The Radio Star' van The Buggles.

Opvallende titel toch?

Voorproefje

Robbie Williams hoopt dat zijn fans zijn nieuwe muziek even goed vinden als hijzelf. "Ik ga er vanuit dat jullie me dat laten weten", aldus de zanger.

Wil je je vast een mening vormen? Ga naar Robbie's website voor een voorproefje. Bekijk de video voor wat fragmenten en laat ons weten wat je vindt!


>> Meer over Robbie Williams
>> Robbie William's website
>> Check Robbie op MySpace
Ster advertentie
Ster advertentie