3FM nieuws

Kaartverkoop European Border Breakers Awards gestart

  1. Nieuwschevron right
  2. Kaartverkoop European Border Breakers Awards gestart
De kaartverkoop voor de European Border Breakers Awards is gestart. Deze muziekprijzenavond komt in heel Europa op TV.De EBBA's
Na de Emmy's en de EMA's hebben we sinds kort te maken met de EBBA's.

Met de European Border Breaker Awards oftewel EBBA’s wil de Europese Commissie en de European Broadcasting Union (EBU) artiesten belonen die met hun debuutalbum succesvol waren in Europa, buiten de eigen landsgrenzen.

EuroSonic/ Noorderslag
De EBBA's worden donderdag 15 januari uitgereikt in de Oosterpoort, Groningen op de openingsavond van het EuroSonic Noorderslag festival.

Vele live-optredens
Het wordt een spectaculaire TV-show, uitgezonden in heel Europa met tal van live performances en gepresenteerd door TV-legende Jools Holland.

Tijdens de show kan je genieten van optredens van de Zweedse Lykke Li, onze eigen Kraak & Smaak, Ida Corr uit Denemarken, AaRON uit Frankrijk en Cinema Bizarre uit Duitsland.

Jools Holland en Gabriel Rios
De show wordt verder opgeluisterd met optredens van Jools Holland & his Rhythm and Blues Orchestra en een gast optreden van voormalig EBBA-winnaar Gabriel Rios, die we kennen van zijn hit ‘Broad Daylight’.

>> Zie hieronder een optreden van Kate Nash in het muziekprogramma van Jools Holland


Te zien in heel Europa
De awardshow wordt opgenomen door de NOS en uitgezonden op Nederland 3 op zaterdag 17 januari vanaf 20.15 uur. Via distributie door de EBU zal het programma in heel Europa te zien zijn en op radio worden uitgezonden.

De winnaars
Dit jaar zijn de winnaars van de EBBA's en hun albums:
Adele (UK) - “19”
Alphabeat (DK) – “Alphabeat”
AaRON (FR) – “Artificial Animals Riding on Neverland”
Cinema Bizarre (DE) – “Final Attraction”
The Dø (FR) – “A Mouthfull”
Kraak & Smaak (NL)– “Boogie Angst”
Ida Corr (DK) – “One”
Lykke Li (SE) – “Youth Novels”
The Script (IRL) – “The Script”
The Ting Tings (UK) – “We Started Nothing”

Bijwonen?
Wil je de European Border Breakers Awards Show bijwonen? Je kan kaarten kopen à 15 euro (excl. service kosten) via de bekende kanalen en de kassa van Oosterpoort.


>> Meer informatie over de EBBA's
Ster advertentie
Ster advertentie