3FM nieuws

My Chemical Romance fans willen afscheidstour

  1. Nieuwschevron right
  2. My Chemical Romance fans willen afscheidstour

Fans van My Chemical Romance zijn een petitie gestart omdat ze een afscheidstour willen.

My Chemical Romance kondigde onlangs aan uit elkaar te gaan en stelde daarmee veel fans teleur. De plotselinge break-up van de Amerikaanse emorockers heeft er zelfs toe geleid dat fans een petitie zijn gestart om ervoor te zorgen dat de band een officiële afscheidstour doet. Er zijn al meer dan 6600 handtekeningen gezet.

My Chemical Romance is niet meer

My Chemical Romance plaatste 22 maart een bericht op zijn website met de mededeling te stoppen als band. De bandleden betuigden daarin hun dank voor alles dat ze de afgelopen twaalf jaar hebben mogen doen:

"Being in this band for the past twelve years has been a true blessing. We've gotten to go places we never knew we would. We've been able to see and experience things we never imagined possible."

Open brief van Gerard Way

Het bericht zorgde voor veel ongeloof en onrust onder de fans. Frontman Gerard Way heeft inmiddels een uitgebreide open brief op internet gezet waarin hij toelicht waarom ze uit elkaar zijn gegaan.

'Welcome To The Black Parade'

My Chemical Romance bracht in totaal vier studioalbums uit en had vooral met The Black Parade uit 2006 veel succes. Van die plaat is ook de single 'Welcome To The Black Parade' afkomstig, waarmee de band zowel in de Verenigde Staten als in Engeland de nummer 1 positie behaalde.

Ster advertentie
Ster advertentie