3FM nieuws

Rammstein, Metallica, Foo Fighters, Muse, Pearl Jam en The Rolling Stones op Megaland?

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Rammstein, Metallica, Foo Fighters, Muse, Pearl Jam en The Rolling Stones op Megaland?

Helaas, het is geen monstereditie van Pinkpop. Wat wel? De allereerste editie van Rock Valley. Dit claimt het grootste tributeband-festival van Europa te gaan worden, juist ja, met bands die alleen maar covers spelen.

Van Bruce Springsteen tot Foo Fighters

Kijk je even mee. Al deze acts staan op het programma: Rammstein (Vannstein), Metallica (Meatallica), Foo Fighters (Stacked Actors), Muse (Musest), Pearl Jam (Rearviewmirror), Johnny Cash (Memphis Rose), The Police (The Policed), Bob Marley (Panache Culture), The Rolling Stones (Stones Sessions), Creedence Clearwater Revival (Callahan Clearwater Revival) en Bruce Springsteen (Bruce Brothers). Toch bizar, genieten van al deze hits op één dag en dat op het bekende Pinkpop-terrein. Dat allemaal op 7 juli.

Tributebands slaan aan

Veel allesbepalende bands zoals Rammstein, The Rolling Stones of Brunce Spingsteen heb je er natuurlijk maar één van. De personen in die bands worden ouder en ouders en treden steeds minder op. Een gat in de markt dus.

In De Machine bespraken Niels Aalberts, Malou Miedema en Atze de Vrieze dit fenomeen al eerder. Niels: "Soms heb je the real thing dat echt niet meer zo goed is, dan hoor je alsnog muziek waar je iets mee hebt". Sytse Wils van TivoliVredenburg boekt geregeld dit soort bands: "Ik weet niet of ik hier alles aan begrijp, maar wat ik zie is dat er een enorme doelgroep is van oudere concertbezoekers die vaak hun kinderen meenemen. Die van een bepaald repertoire geen afscheid nemen, die dat willen horen en zien. Ze zijn niet meer helemaal ingetuned op de huidige ontwikkelingen maar zijn wel opgegroeid met concertbezoek." Beluister de aflevering hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie