3FM nieuws
NTR

'Opeens zat mijn stem in de muziek van The Hunger Games'

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Opeens zat mijn stem in de muziek van The Hunger Games'

Filmmuziek, hoe wordt het gemaakt? En hoe zorg je ervoor dat je muziek mag maken voor Disney, Dreamworks of grote producties als The Hunger Games?

In deze podcast vertellen Maartje Glas (General Manager Buma Music in Motion) en Sunna Wehrmeijer (Filmcomponist) alles over de filmmuziek business.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The HUnger Games

Filmcomponist Sunna zit in haar studio in de buurt van Londen, waar ze heen verhuisde nadat ze 12 jaar in LA heeft gewoond. Want LA is the place to be voor filmcomponisten. Ze werkte daar onder andere samen met James Newton Howard, dé filmcomponist van The Hunger Games. En zo werden haar vocals plotseling gebruikt voor de filmmuziek van deze films.

Sunna: "Ik weet nog dat we naar de première gingen, waar iedereen aanwezig was, zoals Jennifer Lawrence. En opeens klonk mijn stem door de ruimte, oh my god!"

Niet zo bescheiden

Maartje begeleidt vanuit haar rol als General Manager nieuwe en talentvolle componisten - voor films, games en reclames. Wat ontzettend belangrijk is, is het pitchen van jezelf. Maartje: "Zeker in de Verenigde Staten is het belangrijk dat je vertelt over eventuele prijzen, want daar gaan ze heel hard op." Zo is Sunna eens genomineerd voor een Emmy en zo wordt ze dan ook bijna altijd gepresenteerd. In Nederland zijn we nogal... bescheiden. Maar hoe presenteer je jezelf dan het beste? Sunna: "Je mag best cocky zijn, maar niet arrogant."

Ster advertentie
Ster advertentie