3FM nieuws

Je favoriete emo-bands uit de jaren 00 zijn terug!

  1. Nieuwschevron right
  2. Je favoriete emo-bands uit de jaren 00 zijn terug!

Verschillende geliefde bands uit de zeroes komen dit jaar weer bij elkaar. Panic! At The Disco, McFly, Busted en Good Charlotte gaan weer touren, en dat schudt het zestienjarige meisje (of jongetje) in ons wakker.

They're back!

Zo ontzettend succesvol zijn en dan nooit meer wat van je laten horen? Echt niet. Deze vier bands, die ooit zo immens populair waren, pakken dit jaar weer uit. En stuk voor stuk hebben ze nog steeds een enorme achterban.

1. Panic! At The Disco

De band rondom zanger Brendon Urie werd in 2006 in één klap wereldberoemd met het nummer 'I Write Sins Not Tragedies'. Over de jaren heen is er veel veranderd. Bandleden kwamen en gingen. Net als het uitroepteken in de naam, die was een tijdje weg. Het laatste album dateert uit 2013, maar kwam niet echt van de grond. Daarna werd het akelig stil totdat er opééns werd aangekondigd dat ze in januari 2016 met een compleet nieuw album (Death Of A Bachelor) op de proppen kwamen. De nummers klinken weer zoals vroeger, dus wij blij, jullie blij en zij blij. En... het allerbelangrijkste: ze gaan weer op tour! 26 mei staan ze in de Melkweg. Helemaal uitverkocht, maaaaaaar geen paniek: ze maakten deze week bekend dat ze 14 november ook in de Heineken Music Hall in Amsterdam staan.

2. Busted

"I've been to the year 3000. Not much has changed but they lived underwater." We kunnen het allemaal meezingen, want man o man, wat scoorden deze gasten hiermee een hit in 2003. Helaas stond de band niet echt sterk in z'n schoenen, want nog voor ze hun eerste officiële single uitbrachten, stapte de helft van de band er uit. Balen... Gelukkig was daar Tom Fletcher (inderdaad, de zanger van McFly) die het stokje kwam overnemen. Dit deed hij voor zo'n 24 uur. Toen werd hij alweer vervangen door Charlie Simpson. Hij hield het langer vol, maar was óók de reden dat ze in 2005 helemaal ophielden met bestaan. Toch zijn de wonderen de wereld nog niet uit, want er is aangekondigd dat de mannen na 10 jaar weer het podium bestijgen. Helaas hebben wij daar nog niet zo heel veel aan, want vooralsnog touren ze alleen door Groot-Brittannië, maar je weet het nooit. Blijven duimen!

3. McFly

Tom Fletcher startte na 24 uur Busted zijn eigen band: McFly. Het eerste album, Room On The 3rd Floor, schoot direct naar nummer 1 in de charts. Hiermee waren ze de jongste band ooit die dit voor elkaar kreeg, en stootte daarmee zelfs The Beatles van hun troon. Daarna ging het hard met de jongens en brachten ze album na album uit. In 2010 verscheen hun laatste plaat. Tenminste, als we het Greatest Hits album uit 2012 voor het gemak even niet meerekenen. Daarna bleef het stilletjes... TOT ze een samenwerking met Busted aangingen. McBusted werd geboren. Maar na al die jaren zijn ze eindelijk weer terug in hun oude vertrouwde formatie en gaan ze touren met hun oude pareltjes, hoewel ze ook hebben beloofd dat er eind 2016 nieuw werk aan zit te komen. Spanneeeeend!

4. Good Charlotte

In 2003 was daar opeens de band rondom de Madden-broertjes Joel en Benji. Keiharde punk met bijpassende kapsels en zoveel mogelijk middelvingers naar alles en iedereen. Ze leidden een turbulent maar succesvol leven en maakten vijf albums, totdat ze in 2010 een hiatus aankondigden. Thank God was daar afgelopen november het verlossende woord dat ze terugkwamen. Er werd een single uitgebracht en een tour georganiseerd met de populaire poppunkband All Time Low. Onlangs werd ook aangekondigd dat ze in het najaar gaan touren, en dat - ons geluk kan niet op - in juli een zesde studioalbum (Youth Authority) uitkomt. Deze week draaide Giel alvast de nieuwe track '40 Oz Dream'. Wij zijn fan!

Ster advertentie
Ster advertentie