3FM nieuws

What Went Down is 3FM Album van de Week

  1. Nieuwschevron right
  2. What Went Down is 3FM Album van de Week

3FM roept de nieuwe plaat van de Britse band Foals uit tot Album van de Week. Heb je 'm al geluisterd? Dat kan onderaan dit artikel. En wist je dat de nieuwe muziek is opgenomen in het pittoreske Franse Saint-Rémy-de-Provence? Meer geinige feitjes check je hieronder:

Geschreven in de regen, opgenomen in de zon

Het album is geschreven in hun "stinkbox" (zoals ze dat zelf zo leuk omschrijven) in thuishaven Oxford en opgenomen in het romantische en zonnige dorpje Saint-Rémy-de-Provence in Frankrijk. Dit deden ze met James Ford, de producer die met vele artiesten samenwerkt, zoals Arctic Monkeys, Mumford and Sons en HAIM.

Waanzinnige Vincent

De Britse band heeft zich voor de muziek onder andere laten inspireren door de beroemde Nederlandse schilder Vincent van Gogh. De waanzinnige kunstenaar, die naast zijn werken ook beroemd is omdat hij een stukje van zijn linkeroor af sneed, werd opgenomen in hetzelfde dorpje als waar de band hun plaat opnam. Ter inspiratie, zullen we maar zeggen... Want frontman Yannis Philippakis wilde dichterbij 'de gek' in zichzelf komen.

Of je die "madness" terughoort in de muziek, mag je zelf bepalen. Check hieronder hun plaat, via Spotify en Deezer.

>> Win 3FM Album van de Week: What Went Down

Fotograaf: Ben Houdijk

Foals - What Went Down

\

3FM Megahit

Foals kwam vanaf juni op de proppen met de eerste voorproefjes van het album, 'What Went Down' en 'Mountain At My Gates'. Die laatste werd uitgeroepen tot 3FM Megahit.

>> Beluister meer 3FM Albums van de Week

Ster advertentie
Ster advertentie