3FM nieuws

'3 Nights' van Dominic Fike is 3FM Megahit

  1. Nieuwschevron right
  2. '3 Nights' van Dominic Fike is 3FM Megahit

De upbeat track geeft muzikaal gezien misschien een ander idee, maar Dominic is niet heel blij met z'n situatie. Hopelijk kan het scoren van een 3FM Megahit daar wat verandering in brengen...

Singer songwriter

Dominic Fike is een singer-songwriter uit Florida. Hij kwam op de radar van verschillende platenmaatschappijen door zijn demo's op Soundcloud te plaatsen. Toen de Amerikaanse groep BROCKHAMPTON een video van hem online zette werd zijn bekendheid groter en groter. Inmiddels heeft hij een platencontract getekend en is zijn eerste EP uit. Daarop staat ook de track '3 Nights' en die hoor je deze week lekker vaak op 3FM!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3 nights

In de track beschrijft hij drie nachten waarin hij eenzaam in een motel ligt te wachten. Het meisje met wie hij eigenlijk aan het appen was, komt niet meer langs. Want wat begint als een vurige relatie met naakte selfies heen en weer eindigt redelijk abrupt. Ze laat hem niets meer weten en Dominic weet dat het drie heel eenzame nachten gaan worden.

Roerige jeugd

Dominic groeit op met een moeder die vaker aan de verkeerde kant van een gevangenismuur zit en heeft ook geen vast vaderfiguur. Op de straten van zijn buurt in Florida lopen veel drugsdealers rond, niet echt een hele fijne omgeving om op te groeien. Daarom kiest hij voor zijn muziek en voegt zich bij een rapcollectief. Dat zijn ook de initialen die op zijn gezicht getatoeëerd staan, mocht je het je afvragen.

Door een aanvaring met een politieagent zit hij even vast onder huisarrest en plaatst zijn muziek op Soundcloud. Vervolgens overtreedt hij de regels van zijn huisarrest en moet daadwerkelijk naar de gevangenis. Het is net nadat hij een platencontract tekent bij een groot label en dus komt zijn eerste EP uit terwijl hij zelf achter de tralies zit. Inmiddels zijn onder andere Post Malone en Billie Eilish fan van zijn muziek en lijkt de weg naar de roem onvermijdelijk.

3FM Now Playing

Wil je meer toffe muziek? Check dan hier de 3FM Now Playing met o.a. de nieuwe Foals, Editors, Miley Cyrus en veel meer!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie