3FM nieuws

Vincent (24) leeft al tijden met een piep in z'n oor

foto: NPO 3FMfoto: NPO 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Vincent (24) leeft al tijden met een piep in z'n oor

Er is veel over te doen binnen de politiek, de samenleving en natuurlijk op binnen veel vriendengroepen: permanente gehoorschade door harde muziek. In deze One Minute Documentary zie je hoe de 24-jarige Vincent omgaat met de piep in zijn oren.

Nieuws

Er is dus steeds meer aandacht voor want het overgrote deel van het publiek schreeuwt om nieuwe reguleringen rondom het maximale volume. Recentelijk heeft Carnavalsact Veul Gère besloten hun optredens een aantal decibel lager te zetten om zo gehoorschade te voorkomen bij zowel het publiek als de muzikanten. Maar ook kwam laatst het positieve nieuws naar buiten dat er steeds meer oordoppen worden verkocht.

En uiteindelijk is de vraag niet veel, met het verlagen van een paar decibel wordt de schade al aanzienlijk verminderd. Want alleen al tien decibel meer voelt als een verdubbeling van het volume.

Vincent

Ook Vincent heeft last van een oorsuis, maar dit laat hij niet zijn ervaringen van concerten beïnvloeden. Want hoe klinkt de piep in zijn oren, en hoe minimaliseert hij deze? Maar bijvoorbeeld ook: wat heeft hij gedaan om de tinnitus aan te pakken en zo ermee leren om te gaan? Check hieronder de volledige documentaire en raak geïnspireerd om ook je oren zo goed mogelijk te beschermen. Een goed horend mens geniet immers voor twee bij concerten!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie