3FM nieuws

Classic Albums: Shocking Blue

  1. Nieuwschevron right
  2. Classic Albums: Shocking Blue

De meeste van jullie kennen het nummer 'Venus' waarschijnlijk van de reclame, maar ken je het verhaal achter dit vaak gecoverde nummer ook al?

Shocking Blue werd in 1967 opgericht door Robbie van Leeuwen. Hij stelde de band samen en had grootse plannen voor de Haagse formatie.

She's got it!

Nadat zangeres Mariska Veres aan de band toegevoegd werd stegen ze tot grote hoogtes. Met de single 'Venus' werd Shocking Blue de eerste Nederlandse groep die een nummer 1-hit in de BillBoard Hot 100 van de Verenigde Staten behaalde. Daarnaast stond het nummer ook in veel andere landen in de wereld op nummer 1.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Classic Albums

Het nummer 'Venus' is één van de meeste gecoverde nummers. In veel verschillende landen hebben ze het nummer gecoverd en in Rusland heeft 'Venus' nog een diepere indruk gemaakt. Wil je weten wat de invloed van 'Venus' is geweest dan kun je hieronder de aflevering van Classic Albums terugkijken:

Nirvana - Love Buzz

Maar niet alleen met 'Venus' heeft Robbie van Leeuwen op veel verschillende manieren indruk gemaakt in de music scène. Nirvana heeft bijvoorbeeld ook een van zijn nummers gecoverd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie