3FM nieuws

DJ Harm naakt door Vondelparkvijver voor Acda en De Munnik

  1. Nieuwschevron right
  2. DJ Harm naakt door Vondelparkvijver voor Acda en De Munnik

Het Vondelpark was overvol voor het afscheidsconcert van Acda en De Munnik. Niemand mocht er meer bij. Maar DJ Harm liet zich niet tegenhouden en zwom naakt door de vijver.

Dit is Harm den Besten, onze jongste bediende bij 3FM. Elke zondag op maandag 's nachts van 02.00 tot 04.00 te horen. Hij wilde per sé het optreden van Acda en De Munnik zien en liet zich niet tegenhouden door de door politie en security geplaatste hekken.

De enige manier om bij het podium te komen was via het water. Aldus zwom hij door de Vondelparkvijver. Geheel naakt.

Beatlefans in Amsterdamse gracht, Acda en De Munnikfans in vijver

In de jaren zestig van de vorige eeuw sprongen Beatlefans de grachten van Amsterdam in om dichtbij hun idolen te komen. Wat toepasselijk dat dat anno 2014 bij Acda en De Munnik (Thomas Acda is groot John Lennonfan) wederom gebeurt.

Harm was één van de Vondelparkvijverzwemmers en maakte er deze reportage over:

Harm over zijn natte actie

Harm vertelde in zijn uitzending ook nog even hoe zijn zwemactie er aan toe ging.

Wij wilden er graag nog even het fijne van weten:

- Harm, waarom doe je dat, wat dríjft jou?

Acda en De Munnik zijn twee van de weinige artiesten die goede Nederlandstalige muziek maken. Vind ik. En die wilde ik hoe dan ook, laatste kans waarschijnlijk, live horen. Bij zo veel liedjes denk ik: 'Holy tokkel, wat goed'. En ik trok het niet om 300 meter verderop aan de waterkant te gaan zitten en te gaan luisteren.

- Je bent gezwommen... de politie of security deed niks?

We stonden in de bosjes waar mensen je niet konden zien. En de security stond alleen bij de, uit mijn hoofd, drie bruggen. Uiteindelijk heeft niemand ons gezien. Bijna niemand dan... Tot we ons op het eiland aan het aankleden waren en er iemand in de bosjes wilde gaan zeiken en zich afvroeg wat wij hadden gedaan.

- Hoe diep is die vijver? Tot je middel?

We hadden de vijver onderschat. Bij de eerste drie meter komt het water tot je middel, maar bij de laatste twee meter moet je zwemmen. En dat is... @*#&(*)!#, maar teruggaan is dan al geen optie meer. En wat stink je na zo'n actie! Nog nooit zo erg van een douche genoten!

- Namen meer mensen die sprong?

Wat ik gezien heb is dat twee meisjes het ook deden. Maar ik ontmoette twee gasten, Joost en Luck. Zij baalden er ook van dat ze niet naar binnen konden. Gezamenlijk bedachten we de missie door het water.

- Wat deed je met je kleren?

Ze hadden vuilniszakken mee om droog te kunnen zitten, maar deze werden uiteindelijk gebruikt om onze kleren droog te houden.


- Hoe ging dat met afdrogen?

Afdrogen... was vrij moeilijk, vooral met je shirt en snel naar het podium rennen.

- Kou gevat?

Tot nu toe heb ik nog geen gezondheidsklachten ; )

Foto's?

Helaas heb ik geen foto's...

Dat is uitermate jammer... wel geluid, maar geen beeld. En daarom bij deze de oproep: wie Harm of twee van zijn spontane kompanen heeft gespot, drop je foto ff via de 3FM-app ;)


Harm hoor je in de nacht van zondag op maandag tussen 02.00 en 04.00 op 3FM

Ster advertentie
Ster advertentie