3FM nieuws

Documentaire over arts Michael Jackson

  1. Nieuwschevron right
  2. Documentaire over arts Michael Jackson

De film Michael and the Doctor, over de veroordeelde Dr. Conrad Murray, wordt zaterdag 19 november uitgezonden op Nederland 3.

Dr. Conrad Murray werd afgelopen maandag schuldig bevonden aan de dood van Michael Jackson. In de tv-documentaire 'Michael and the Doctor' vertelt hij zijn kant van het verhaal.

Michael and the Doctor

De filmmakers spraken de afgelopen twee jaar geregeld met de arts en waren er ook tijdens het proces tegen hem bij met hun camera’s. Murray werd beschuldigd van het toedienen van de fatale dosis Propofol, het verdovende middel waar Michael Jackson op 25 juni 2009 op 50-jarige leeftijd aan overleed.

Rechtszaak tegen Conrad Murray

Na een proces van zes maanden werd afgelopen maandag het vonnis van de Amerikaanse jury bekend. Murray werd schuldig bevonden, ‘dood door schuld’ luidde het oordeel. De precieze straf moet nog bepaald worden, maar hij kan rekenen op vier jaar in de gevangenis.

Documentaire op Nederland 3

Op dit moment wordt in Amerika nog de laatste hand gelegd aan de documentaire. Vrijdag (10 november) is de film op de Amerikaanse en Britse televisie te zien. Een dag later, op zaterdag 11 november om 20:45 uur, zendt BNN de beelden uit.

>> Lees hier meer over het vonnis van Conrad Murray

Ster advertentie
Ster advertentie