3FM nieuws

Lowlands-kaartje wordt misschien goedkoper

  1. Nieuwschevron right
  2. Lowlands-kaartje wordt misschien goedkoper

Vorige week werd bekend dat 3FM-zenderbaas Wilbert Mutsaers naar concertgigant Mojo vertrekt om daar de nieuwe directeur te worden. 3voor12 sprak met hem en Leon Ramakers, mede-oprichter van Mojo, over wat er gaat veranderen. Onder meer Lowlands, dat dit jaar voor het eerst in jaren niet uitverkocht, kwam aan bod. "We gaan komend jaar zeker niet omhoog met de prijzen, misschien gaat er iets af. We gaan in elk geval een geste doen."

Hij mag dan teruggetreden zijn uit de top van Mojo, iedereen in de Nederlandse livewereld weet dat mede-oprichter Leon Ramakers’ invloed op concertgigant Mojo aanzienlijk is. Hij is het dan ook die in het Amsterdamse cafe Dauphine hoogstpersoonlijk de nieuwe directeur van het bedrijf komt voorstellen. Het is een oude bekende: Wilbert Mutsaers, de afgelopen zes jaar zendermanager van 3FM. “Voor mij was er maar één kandidaat.”

Jullie vlaggenschip Lowlands stond dit jaar onder druk. Houden jullie er rekening mee dat het festival terugzakt naar structureel een gezonde 35.000 bezoekers?
Leon Ramakers: “Nee, nog niet. Daar zullen we alles aan doen. Inkrimpen, minder spannend maken, daar wil ik voorlopig nog niet over nadenken.” Wilbert Mutsaers: “Ik geloof heilig in Lowlands. Ik denk dat het zomaar had kunnen uitverkopen met een of twee acts erbij. Ik denk ook niet aan inkrimpen. Je zou er eerder nog een tent bij moeten zetten om te laten zien dat je er in gelooft.”

Wat moet er nu gebeuren om het tij te keren?
Leon Ramakers: “Het was wel heel toevallig dat onder licht financiële druk van iemand die nu niet meer bij Mojo is, de prijzen verhoogd zijn. Dat heeft het festival niet geholpen, het was echt te veel. Daar kwam bij dat we 15 euro gingen vragen voor parkeren. Nou komt ongeveer de helft van de bezoekers met de auto, en in elke auto zitten gemiddeld drie personen, dus het valt allemaal best mee, maar voor het beeld was het niet goed. We gaan komend jaar zeker niet omhoog met de prijzen, misschien gaat er iets af. We gaan in elk geval een geste doen.” Lees het hele verhaal bij 3voor12.

Ster advertentie
Ster advertentie