3FM nieuws

We Eat Africa

  1. Nieuwschevron right
  2. We Eat Africa
Oxfam Novib is met de campagne 'We Eat Africa' dubbeldik vertegenwoordigd in Landgraaf. Het pikken van land, pikken ze niet langer.
Het zal je maar gebeuren... Je bent een eenvoudige, hardwerkende boer in Afrika en je wordt op een ochtend wakker om een dag flink aan de bak te gaan. Je doet je deurtje open en... Daar staat een bulldozer met een bikkelharde zakenman die vertelt dat die grond van jou NIET meer van jou is. Land gepikt.

Oxfam Novib op Pinkpop

Dat klinkt net zo oneerlijk en verschikkelijk als het is. Oxfam Novib is dat landjepik (of mooier: 'landgrabbing') helemaal zat en wil iedereen van deze zaak op de hoogte brengen. Waar kun je dan beter beginnen dan op het vredelievende Pinkpop?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


We Eat Africa

Even terug naar de boeren in Afrika... Als dat land is afgepakt, worden daar door de bedrijven (en in sommige gevallen zelfs de overheid) gewoon weer nieuwe dingen verbouwd. Die zijn dus fout geproduceerd. Je denkt nu misschien dat die producten alleen ver van je bed opduiken, maar in jouw shampoo zit foute palmolie en in je eten kan zomaar foute soja zitten. Het is niet anders, maar in heel veel producten uit de buurtsuper zit dit spul. 'Zo eet je eigenlijk een stukje Afrika op,' vertelt festival campagner Jojanneke van de Oxfam.


In beweging

Het komt dus dichtbij en daarom zie je Oxfam Novib zeker op Pinkpop. 'De eerste stap is bewustmaken,' zegt Jojanneke. Bij de stand kun je foto's laten maken met jouw chagrijnige 'ik pik het niet langer'-gezicht, lekkere fairtrade koffie krijgen, een pasje maken en je handtekening zetten voor de actie. Zo word je op de hoogte gehouden van alles rondom We Eat Africa. Uiteindelijk kom je in beweging en geef je met de actie aan dat je het ook niet pikt.

>> Lees alles over We Eat Africa op de site van de campagne

Ster advertentie
Ster advertentie