3FM nieuws

21 november: Topgitarist Tommy Emmanuel live bij Herman

  1. Nieuwschevron right
  2. 21 november: Topgitarist Tommy Emmanuel live bij Herman

Gitaarvirtuoos Tommy Emmanuel schuift in de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 november aan bij Herman Hofman voor een liveoptreden.

Tommy Emmanuel + gitaar = meesterlijke one-manshow. Deze wereldberoemde Australische gitarist wordt al jaren geprezen om zijn gitaarmuziek met het kenmerkende 'fingerpicking'. Herman is groot fan van Emmanuel en nodigde de gitarist, die momenteel op tournee is om zijn compilatiealbum The Guitar Mastery of Tommy Emmanuel te promoten, uit om zijn kunstje live in de 3FM-studio te vertonen.

Tommy Emmanuel

Tommy Emmanuel brak in 1997 door met zijn voor een Grammy genomineerde album The Day The Finger Pickers Took Over The World. Hij speelde onder andere samen met Eric Clapton, Stevie Wonder en Tina Turner en werd door Rolling Stone Magazine uitgeroepen tot Beste Gitarist van 1991 tot en met 1994. Bovendien ontving de gitarist in 1999 's werelds grootste onderscheiding op gitaargebied, de Certified Guitar Player-award, uit handen van zijn idool Chet Atkins, producent van onder andere Elvis Presley.

Emmanuel is vingervlug: hij speelt vaak baslijnen, melodielijnen én akkoorden tegelijkertijd, waardoor hij een orkest als het ware overbodig maakt. Jazz, klassiek, rock en country, Tommy weet 't allemaal uit zijn gitaar te toveren!

Tommy Emmanuel live bij Herman

Emmanuel tourt 17 tot en met 24 november door Nederland en staat dan onder andere op de planken van Carré en TivoliVredenburg. Benieuwd naar zijn skills? Bekijk hieronder zijn vertoning van guitargodfather Mason Williams' 'Classical Gas', als voorproefje op zijn liveoptreden bij Herman.

Tommy Emmanuel - 'Classical Gas'

Luister in de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 november van 01:00 tot 04:00 uur naar Tommy Emmanuel live bij Herman Hofman

Ster advertentie
Ster advertentie