3FM nieuws

3FM Top Megahit: Gerard Ekdom over zijn favoriete Megahit aller tijden

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM Top Megahit: Gerard Ekdom over zijn favoriete Megahit aller tijden

De 3FM Megahit bestaat inmiddels al 31 jaar. Door de jaren heen hebben verschillende 3FM-dj's iedere week traditiegetrouw democratisch een nieuwe 3FM Megahit gekozen. Zo ook Gerard Ekdom, van 1998 tot 2015 heeft hij vele keuzes mogen maken. Maar wat is hem het meest bijgebleven?

Niet zonder slag of stoot

Toen Gerard Ekdom voor het eerst mee mocht stemmen op de Megahit, waren er nog geen streamingsdiensten zoals Spotify. Dus als je een primeur wilde hebben, dan kreeg je deze van de platenmaatschappij. In de vergaderingen waren er altijd wel een aantal dj's die hun gelijk wilden halen. "Ik kan nog wel een aantal vergaderingen herinneren dat Giel Beelen op de knop drukte."

Maar het ging er niet altijd vriendelijk aan toe bij het kiezen van de Megahit. "Ik zie mij nog binnenkomen elke week met die Empire Of The Sun - We Are The People en iedereen begon mij uit te lachen." Gerard benoemt dat hij vorig jaar eindelijk zijn gelijk heeft gehad, aangezien dat nummer een hit werd door TikTok. Maar dat is niet de enige plaat die is laten liggen. "Ik weet dat Veenstra en ik echt zo kwaad waren dat Far East Movement - Like A G6 niet Megahit is geworden."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Favoriete 3FM Megahit

Eén van de favoriete 3FM Megahits van Gerard Ekdom is Sam Sparro - Black & Gold. Samen met Giel Beelen en Rob Stenders vond hij dit direct de beste plaat uit de zeroes. Over deze plaat heeft destijds niet eens een vergadering hoeven plaats te vinden, want het was al unaniem voor de stemming begon. "En nog steeds als ik het hoor denk ik: godskolere wat een goed nummer is het."

Video niet beschikbaar

De 3FM Megahit wordt al jaren elke week democratisch gekozen door de 3FM-dj's. Nu bepaal jij de allerbeste 3FM Megahit ooit.

Luister nu

Je kunt van van 5 t/m 14 april stemmen op jouw favoriete 3FM Megahits. Van 15 april t/m 19 april hoor je tussen 06:00 en 16:00 uur de 3FM Top Megahit, de allerbeste Megahits, gekozen door jou, op een rij.

Luisteren naar de 3FM Top Megahit doe je hier. De gehele lijst hoor je de hele week op 3FM, of check je hier.

Ster advertentie
Ster advertentie