Naar homepage
3FM nieuws

Giel en Gerard conducteurs?

  1. Nieuwschevron right
  2. Giel en Gerard conducteurs?
Giel en Gerard conducteurs?
'Mag ik je kaartje even zien?' Gerard Ekdom liep de hele week al te oefenen. En op maandag 29 januari had je Gerard en Giel ook echt kunnen zien in conducteurskloffie. Gemist? Nu ook op video!




3FM dj’s Giel en Gerard warem maandag hulp-conducteur bij de NS. Daarmee losten ze een belofte in die ze tijdens de actie Serious Request hadden gedaan aan NS Reizigers.

Bedrag
Tijdens 3FM Serious Request doneerde NS Reizigers een bedrag van € 2.500,- aan de actie tegen landmijnen. De dj’s werd gevraagd daar iets tegenover te stellen: mee in de trein.

Conducteur
In NS-outfit hielpen Giel en Gerard de conducteur maandag met kaartjes knippen en voor Gerard gingeen lang gekoesterde droom in vervulling. Hij mocht de stations omroepen in de trein.

Het traject
Om 13.56 uur vertrok de trein van Utrecht Centraal richting Leiden. Aankomst in Leiden was 14.37 uur. Om 14.48 uur vertrok de trein van station Leiden en reed via Schiphol en Hilversum naar Utrecht. Aankomst daar was 16.21 uur.

Serious Request

Met 3FM SERIOUS REQUEST zette 3FM zich met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sloten drie dj’s van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio midden in Utrecht. Zij aten die dagen niets en maakten 24 uur per dag live-radio.

Het publiek kon tegen betaling verzoeknummers aanvragen en werd uitgebreid geïnformeerd over het goede doel. De dj’s riepen iedereen op om geld te doneren en daarbij werden bijzondere initiatieven gewaardeerd.

Opbrengst
In 2004 haalde 3FM SERIOUS REQUEST € 915.955,- op voor de vluchtelingen in Darfur. In 2005 bedroeg het eindbedrag voor ontheemde kinderen in Congo €2.203.549,-. De opbrengst van 3FM SERIOUS REQUEST 2006 voor de slachtoffers van landmijnen wereldwijd was €2.648.495,-.


>> Naar de site van de Serious Request 2006
>> Lees ook het artikel op AD.nl
Ster advertentie
Ster advertentie