3FM nieuws

The National-zanger in een nieuwe band met nieuw album

  1. Nieuwschevron right
  2. The National-zanger in een nieuwe band met nieuw album

Matt Berninger, zanger van The National, heeft een nieuwe band: EL VY. Het duo brengt op 30 oktober de plaat Return To The Moon uit.

EL VY: Matt Berninger (links) en Brent Knopf

Matt Berninger dook afgelopen winter de studio in met Amerikaanse Brent Knopf. Het duo maakte een flink aantal nummers, waarna er nu een compleet album klaarligt. De nieuwe plaat Return To The Moon komt op vrijdag 30 oktober uit.

Verrassing

Het nieuwe album komt best als een verrassing, zei Matt Berninger tegen Studio Brussel. "Omdat we niet wisten of de plaat ooit zou uitkomen, zwegen we erover." Volgens Matt lijkt de muziek van EL VY op die van The National. "Je zal m'n stem zeker herkennen, maar het is geen kopie van mijn andere band."

Live @ Melkweg Amsterdam

Het nieuwe werk van EL VY kun je live gaan aanschouwen, want op donderdag 3 december staat de band in de Melkweg in Amsterdam. De kaartverkoop voor het optreden gaat op vrijdag 7 augustus van start.

EL VY - 'Return To The Moon'

Nadat de mannen van EL VY dinsdag 4 augustus hun nieuwe album aankondigden, dropten ze gelijk de eerste single. Luister 'Return To The Moon':

Ster advertentie
Ster advertentie