3FM nieuws

Achtste plaat Foo Fighters uit in november

  1. Nieuwschevron right
  2. Achtste plaat Foo Fighters uit in november

Het achtste studioalbum van Foo Fighters ligt in november in de winkels.

De plaat volgt het in 2011 uitgekomen album Wasting Light op en komt in november uit. Zo werd maandag 2 juni gemeld in een persbericht. De release van het album valt samen met het twintigjarige bestaan van de band.

Achtste plaat opgenomen in acht steden

De mannen reisden voor het album naar acht verschillende steden: Chicago, Austin, Nashville, Los Angeles, Seattle, New Orleans, Washington D.C. en New York. In elke stad heeft de band een nummer opgenomen in samenwerking met lokale muzikale iconen en met de culturele identiteit van de stad in het oog. Enkele namen die tot nu toe bevestigd zijn: Gary Clark Jr (Austin), Cheap Trick's Rick Nielsen (Chicago), Zac Brown (Nashville) en The Eagles' Joe Wals (Los Angeles).

Nieuwe plaat centraal in Sonic Highways

In de trailer van de door Dave Grohl geproduceerde en geregisseerde HBO-serie Sonic Highways is een voorproefje te horen op het nieuwe album van de band. De serie, die voluit Foo Fighters Sonic Highways gaat heten, volgt de band bij de opnames van hun achtste studioalbum.

"Het begon allemaal met het idee om het album op te nemen in een verschillende studio's, verspreid over het land", zegt frontman Dave Grohl over het project. "De serie is eigenlijk een muzikale kaart van de Verenigde Staten. De "Sonic Highways" op die kaart verbinden de mensen die we hebben ontmoet en de plaatsen waar we zijn geweest."

Bekijk hier de trailer van Foo Fighters Sonic Highways:

Foo Fighters Sonic Highways: Announce Tease (HBO)

Ster advertentie
Ster advertentie