3FM nieuws

Pinkpop: van friet tot oesters en eeuwige trouw

  1. Nieuwschevron right
  2. Pinkpop: van friet tot oesters en eeuwige trouw
Festivals draaien om muziek, bier en het samenzijn met vrienden. Maar hoe zit het met het vullen van de maag?Lang bestond de menukaart van Pinkpop uit dikke frieten zwemmend in een saus naar keuze, broodjes Wrüst mit Sauerkraut en Vlaamsche wafels in een jasje van pure chocolade.

Volkomen begrijpelijk als je bedenkt dat Landgraaf zich bevindt in een houtgreep tussen buurlanden België en Duitsland, maar na drie dagen onverzadigde vetten in het festivalvoedsel leek de huid van de festivalganger soms meer op die van een puber die er met Clearasil nog het beste van probeert te maken.


Viva la revolution

De laatste jaren is er echter een culinaire revolutie gaande op Megaland. De echte vette kledder is (uiteraard) gebleven, maar bami, loempia’s, saté, pizza, pasta, vers fruit, taco’s, een stand met 'melkproducten' en zelfs oesters hebben zich nu ook een plek op het gastronomische keuzemenu weten te bemachtigen.

Dit is wat wij hebben gespot:

oesters
friet en andere snacks
fried chicken
melkproducten
mexican food
healthy food
vegetarisch wok
broodje worst
churros
pizza
indiase curry
pasta's
vers fruit
waterstandje
loempia's


Samenzijn is samen slurpen

Oesters doen het nu eenmaal goed met wijn moeten Peter, Jiska en Rob gedacht hebben, want het drietal doet zich in het brandende zonnetje tegoed aan schelpdieren en Chardonnay. Als volleerde Bourgondiërs slurpen zij de hoopjes dubieuze blubber uit de schelp om ze vervolgens te laten zwemmen in een flinke slok geperste druiven. Al bekenden ze wel dat ze later nog wel een bakje friet zouden nemen, voor het hoognodige vet.


Een feestmaal. Niet in de laatste plaats omdat Peter en Jiska vieren dat ze elkaar vier jaar geleden op Pinkpop hebben leren kennen en binnenkort de koopakte tekenen voor hun nieuwe huis!

Kijk hier naar Kristels ervaringen met het festivalvoedsel:

Wat vind jij nou eigenlijk van het festivalvoedsel? Wat zijn de does en don'ts. Wat mag er direct van de kaart en wat is een must voor elk festival?





Ster advertentie
Ster advertentie