3FM nieuws

Anderson .Paak waarschuwt nabestaanden met tattoo geen muziek na zijn dood uit te brengen

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Anderson .Paak waarschuwt nabestaanden met tattoo geen muziek na zijn dood uit te brengen

Anderson .Paak heeft wel een heel bijzondere nieuwe tattoo laten zetten. De rapper wil namelijk absoluut niet dat er na zijn dood oude muziek onder zijn naam wordt uitgebracht, en dat laat hij weten middels een tattoo.

Bijzondere boodschap

“When I’m gone, please don’t release any posthumous albums or songs with my name attached. Those were just demos and never intended to be heard by the public.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Postume release

Wat de exacte aanleiding is voor deze tattoo is onbekend, al is het niet de eerste keer dat een artiest zich uitspreekt over dit onderwerp. Over de jaren heen zien we dat van grote artiesten vaak nog muziek wordt uitgebracht na diens overlijden. Onafgemaakte muziek wordt gevonden uit privécollecties en vervolgens aan de man gebracht. Zoals onlangs nog een gloednieuw album van Prince uitkwam, 5 jaar na zijn dood.

Al lijkt dit een droom voor fans die de kunst missen van hun idool, wordt er toch menig wenkbrauw opgetrokken bij dit soort taferelen. Is het wel ethisch om (onafgemaakte) muziek wat misschien helemaal niet voor het publiek bedoeld is openbaar te maken? Wie bezit de rechten van de muziek? En wie verdient hier eigenlijk aan? Lastige vragen, zonder eenduidig antwoord.

Duidelijk is in elk geval, dat Anderson .Paak hier niet van gediend is. Nu maar hopen dat wanneer het eenmaal zover is een tattoo als rechtsgeldig document wordt erkend...

Ster advertentie
Ster advertentie