3FM nieuws

Film over het leven van Elvis in 2012

  1. Nieuwschevron right
  2. Film over het leven van Elvis in 2012

Voor de liefhebbers: in 2012 verschijnt een Elvis-film op basis van het boek van Elvis' vriend en bodyguard. Vanuit de inside dus.

Regisseur John Scheinfeld maakt een film over het leven van Elvis die naar verwachting in 2012 in de bioscopen is te zien. In dat jaar is het 35 jaar geleden dat de rock 'n roll legende stierf, op 16 augustus 1977. De voorlopige titel van de film luidt 'Fame & Fortune' en is gebaseerd op het boek 'Elvis: Still Taking Care Of Business' in 2007 geschreven door goede vriend en bodyguard Sonny West.

Intieme vriendschap

In de film staat de intieme vriendschap tussen wereldster Elvis en Sonny West, een arme jongen uit Memphis, centraal. Na hun ontmoeting beschouwt Sonny Elvis al snel als zijn grote broer. Als hij twee jaar later ook Elvis' bodyguard wordt, beginnen de rollen om te draaien.

Eerste speelfilm

Het leven van Elvis is meerdere malen in portretvorm verfilmd, maar zal in 2012 voor het eerst in de geschiedenis als speelfilm te zien zijn. Dat werd tijd, aldus Scheinfeld:

"The underlying sentiment is that he is one of the most important figures in music in the 20h century and it's important to take him out of the tabloid world and replace the caricature with a fully realized human being."

Om alvast in de 60's sferen te komen, hieronder old school footage van 'The King' himself:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

En? Zit jij in 2012 met popcorn bij de eerste Elvis speelfilm?

Ster advertentie
Ster advertentie