3FM nieuws

Pete Townshend: "Ik denk dat The Who na dit jaar stopt"

  1. Nieuwschevron right
  2. Pete Townshend: "Ik denk dat The Who na dit jaar stopt"

Schokkend nieuws voor alle The Who-fans: gitarist Pete Townshend denkt dat de band na dit jaar stopt. Dit keer écht definitief.

The Who ontstond in 1964 en heeft sindsdien meerdere bandleden gekend, waarvan sommige al zijn overleden. De band is er al vaker mee gestopt, maar dat was eigenlijk altijd tijdelijk. Nu lijkt het The Who-boek echt definitief te sluiten.

Pete Townshend

The Who houdt dit jaar een grote tour vanwege het 50-jarig jubileum van de band. Grote kans dat die tour ook gelijk de afscheidstour is. "Ik denk dat ik er na dit jaar mee stop", zei The Who-gitarist Pete Townshend in een interview met MOJO Magazine. Wel wil de gitarist samen blijven werken met The Who-frontman Roger Daltrey.

"Ik hoop op een dag een heel album voor hem te kunnen schrijven. En dat de platenmaatschappij vervolgens niet eist dat we het de f*cking The Who moeten noemen. Maar ik heb er een slecht gevoel over. Ik denk dat als ik voor Roger een paar goede liedjes schrijf, onze manager zal zeggen: 'Waarom noem je het niet The Who? We zullen dubbel zoveel albums verkopen!'"
- Pete Townshend in MOJO Magazine

38 shows

The Who geeft van april tot en met november 2015 maar liefst 38 shows in Amerika en Canada. Het laatste optreden is op 4 november in Philadelphia. Of dat ook het allerlaatste optreden óóit van de band is, blijft nog even onduidelijk. Pete Townshend ziet de toekomst van de band in ieder geval niet meer zo rooskleurig in.

The Who - 'Baba O'Riley'

Ster advertentie
Ster advertentie