3FM nieuws

Dit weten we over de nieuwe Avatar-films

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit weten we over de nieuwe Avatar-films

Vond jij de film Avatar uit 2009 ook zo magisch? Goed nieuws, want er komen maar liefst vier vervolgen! Wat weten we al over de films? We zetten het voor je op een rijtje.

Toen Avatar in 2009 uitkwam, was dat toch echt wel eventjes een dingetje, hoor. We werden omver geblazen door de spetterende visual effects en de film brak alle records.

Avatar 2, 3, 4 en 5

De Canadese filmregisseur James Cameron (ook bekend van de film Titanic en The Terminator) heeft inmiddels laten weten dat er nog heel veel te vertellen valt Zo veel dat de scripts voor Avatar 2, 3, 4 en 5 al klaarliggen. We hebben lang moeten wachten (zeven jaar), maar dan krijg je ook wat.

Wanneer beginnen ze met filmen?

In augustus beginnen de opnames. Het idee is om alle delen in een keer op te nemen. Je kunt je wel voorstellen dat dat een hele klus wordt.

Waar zijn de opnames?

De films worden opgenomen in Nieuw-Zeeland. Ze schijnen - houd je vast - 500 miljoen dollar nodig te hebben.

Wanneer komt de film uit?

Avatar 2 komt waarschijnlijk in december 2018 uit, dus dat duurt nog even. Het derde deel volgt in 2020, het vierde deel in 2022 en het vijfde deel in 2024.

Is er al een trailer?

Nope. Meestal komt de officiële trailer pas een paar maanden voor de releasedatum, dus dan zou 'ie ergens in de zomer van 2018 te zien zijn. Maar we krijgen vast eerder al al wat te zien.

Welke acteurs keren terug?

Jake Worthington en Zoe Saldana spelen in elk geval weer mee als lovers Jake Sully en Neytiri. Over de andere karakters gaan verschillende verhalen de rondte.

Hoe gaat het verhaal verder?

Daar doet James Cameron nogal geheimzinnig over. En gelijk heeft 'ie. Sigourney Weaver, die Dr. Grace Augustine speelde in Avatar 2, vertelde aan The Hollywood Reporter dat het heel spannend gaat worden.

"Ik heb drie van de vier scenario's gelezen en ze worden allemaal buitengewoner dan de eerste." - Dr. Grace Augustine

Avatar (2009) trailer

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Check ook:

>> Bingewatch op NPO 3

Ster advertentie
Ster advertentie