3FM nieuws

Ed Sheeran begint eigen platenmaatschappij

  1. Nieuwschevron right
  2. Ed Sheeran begint eigen platenmaatschappij

Ed Sheeran speelde maandag 3 november nog een uitverkocht Ziggo Dome plat, maar nu begint hij aan een nieuwe stap in zijn carrière. De singer-songwriter is zijn eigen platenmaatschappij begonnen!

(fotograaf: Ben Houdijk)

Aanstormend talent kan zich voortaan bij Ed Sheeran melden voor een platencontract. De singer-songwriter is namelijk zijn eigen label begonnen. "Ik ben in de gelukkige positie dat ik acts kan laten doorbreken.", vertelt hij aan The Sun.

Passenger

Ed heeft al eerder bewezen dat hij een goed oor heeft als het gaat om het spotten van nieuwe muziek. Hij voorspelde al dat Passenger een groot succes zou worden, maar grote platenbazen negeerden zijn advies. Uiteindelijk bleek Ed meer dan gelijk te hebben: Passenger scoorde een wereldwijde hit met 'Let Her Go'. Daarom besloot hij zijn eigen label te beginnen zodat Ed nieuw talent een kans kan geven.

Op zoek naar singer-songwriters

Het label wordt ondergebracht bij Warner. "De deur is nu geopend. Ik heb het label opgestart en ik kan nu mensen contracteren. Het loopt in eerste instantie via Warner. Maar na tien jaar krijg ik de rechten terug." Ed heeft al een aantal talenten op het oog: "Ik heb mijn eerste ontdekking in het achterhoofd. Ik zoek naar mensen zoals ik, die door singer-songwriting in de scene terecht zijn gekomen." De singer-songwriter werkt graag samen met andere artiesten. Zo dook hij eerder de studio in met Martin Garrix, David Guetta en The Game.

Ster advertentie
Ster advertentie