3FM nieuws

Je 3FM Awards outfit recyclen: doen of not done

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Je 3FM Awards outfit recyclen: doen of not done

Komende donderdag 24 maart zijn de uitreikingen van de 3FM Awards 2022. En er is weer publiek bij aanwezig! Maar wat doen de gasten, genomineerden en de 3FM-dj's aan? Kunnen ze hetzelfde aan als vorig jaar? Kledingcoach Elise van der Endt geeft in Sanders Vriendenteam alvast een aantal tips.

Vorig jaar droeg 3FM-dj Sander Hoogendoorn een wit pak en eigenlijk wil hij niet weer datzelfde pak aan, want dat voelt toch een beetje gek. Maar om een milieubewuste keuze te maken wil hij ook niet nieuwe kleding aanschaffen. Elise van der Endt is adviseert mensen om weer heel enthousiast te worden van hun eigen kledingkast. “Niet door middel van heel veel te kopen, maar juist door te kijken wat je allemaal in je kast hebt hangen.” Ze vertelt dat de meeste outfits gemiddeld maar zeven keer gedragen en daarna belandt het op de vuilnisbult en dat is zonde.

Een aantal tips

“Als je leert om je kleding anders te stijlen, blijft het leuk om het te dragen.” Ze geeft als voorbeeld dat je onder een pak een overhemd met nette schoenen kan dragen, maar ook een shirt met vette sneakers. Om het afwisselend te houden kun je er ook nog een leuk accessoire bij zoeken. Een hoed in bijpassende kleur bijvoorbeeld. “Kleding moet wat voor jou doen en niet dat je je er niet comfortabel in voelt.” Als je nou echt niet dezelfde outfit aan wilt, geeft Elise nog als tip dat het huren van kleding ook nog een optie. Er zijn tegenwoordig veel bedrijven waar je mooie gala-outfits kan huren en het is veel voordeliger kan kopen.

Kijk hier het hele fragment

Ster advertentie
Ster advertentie