3FM nieuws

PJ Harvey wint Britse Mercury Prize

  1. Nieuwschevron right
  2. PJ Harvey wint Britse Mercury Prize

De zangeres wint voor de tweede keer de prestigieuze prijs voor meest invloedrijke album van de afgelopen 12 maanden.

PJ Harvey won dinsdagavond (7 september) de Mercury Prize voor Let England Shake. Het album werd verkozen boven 11 andere, waaronder 21 van Adele, Elbows Build A Rocket Boys! en het titelloze debuutalbum van James Blake.

Tweede Mercury Prize van PJ Harvey

Het is voor het eerst in de geschiedenis van de prijs, dat een artiest twee keer wint. De zangeres haalde in haar speech ook over de eerste keer dat ze won aan. Een gebeurtenis waar een bitter nasmaak aan zat.

Aanslagen in New York en Washington

PJ Harvey won haar eerste Mercury Prize op 11 september 2001, de dag van de aanslagen op de Twin Towers in New York en op het Pentagon in Washington. Ze kon toen niet in Londen zijn om de prijs in ontvangst te nemen. Ze was op dat moment in Washington Amerika.

“It's nice to actually be here. I was in in Washington DC watching The Pentagon burning from my hotel window, so it's good to be here. So much has happened since then. This album took me a long time write. It was very important to me, I wanted to make something that was meaningful not just for myself but for other people, hopefully to make something that would last.”

Ster advertentie
Ster advertentie