3FM nieuws

Disney ruziet met Deadmau5 over logo

  1. Nieuwschevron right
  2. Disney ruziet met Deadmau5 over logo

Disney gaat de juridische strijd aan met DJ Deadmau5, omdat zij de oren in het logo van Deadmau5 teveel op die van Mickey Mouse vinden lijken.

(bron: Reddit)

Deadmau5 zou Deadmau5 niet zijn zonder de iconische muisoren. Disney denkt daar alleen iets anders over. Het entertainmentbedrijf vindt dat het logo dat is afgeleid van zijn masker, teveel op de oren van Mickey Mouse lijkt. Disney gaat daarom nu de juridische strijd aan met de Canadese DJ, schrijft TMZ.

Merkverwarring

Deadmau5 diende vorig jaar een aanvraag in bij het Amerikaans patentbureau voor zijn logo met de oren. Disney heeft volgens hem jarenlang niets van zich laten horen, tot ze lucht kregen van deze aanvraag. Disney vindt dat het logo van Deadmau5 voor merkverwarring zorgt en dat de activiteiten van het bedrijf daardoor worden verstoord.

Deadmau5 vecht terug

De DJ zegt zijn handelsmerk al ruim tien jaar zonder problemen te gebruiken in dertig landen en dat Disney wel wat eerder met deze mededeling had mogen komen. Deadmau5 vertelt aan TMZ dat hij zich niet laat pesten door Disney en bereid is te vechten voor de rechten op zijn eigendom.

Ster advertentie
Ster advertentie