3FM nieuws

Arctic Monkeys maakt harder vijfde album

  1. Nieuwschevron right
  2. Arctic Monkeys maakt harder vijfde album

De mannen van Arctic Monkeys zijn alweer toe aan hun vijfde album. Dit album wordt harder dan voorgaand materiaal.

Arctic Monkeys heeft al jaren steady succes in ons landje. Dit met indrukwekkende festivaloptredens en albums die hoog reiken in de albumlijsten. Maar de jongemannen zijn van plan om met het vijfde album een nieuwe weg in te slaan.

Arctic Monkeys maakt harder album

Arctic Monkeys onthulde maandag (2 juli) in het Britse muziekblad Artrocker dat de nog titelloze opvolger van het vierde album Suck It And See harder en zwaarder wordt dan voorgaand materiaal. De heren hopen daarmee voor dit nieuwe album tracks te schrijven in lijn met 'R U Mine?', die de band in februari uitbracht.

Alex Turner schrijft liefst met hele band

Frontman Alex Turner vertelt dat de band voor hardere tracks gaat, omdat de mannen het gevoel hebben dat de iets hardere tracks op Suck It And See het sterkst zijn op dit album. Ook zegt Alex dat hij voor het nieuwe album graag weer samen met zijn bandleden schrijft in hometown Sheffield. Door omstandigheden is dit met het vorige album niet gelukt: 'I was living in New York, and that's where I wrote a lot of those songs, and the fact that me and the other chaps were on either side of a large body of water – I wrote a lot on acoustic guitar in the flat.'

>> Luister naar 'R U Mine?'

Ster advertentie
Ster advertentie