3FM nieuws

ZZ Top op Rigter Live!

  1. Nieuwschevron right
  2. ZZ Top op Rigter Live!
Maandag vond Rigter Live plaats in Haarlem. Giel en Gerard deden een imitatie van ZZ Top. Desondanks was het een succes.
Toute Haarlem was maandagavond uitgelopen om het bejubelde festival in het Patronaat in Haarlem bij te wonen. Het benefietfestival dankt zijn naam aan de overleden Arbeidsvitaminen- legende Wim Rigter. Het concert wordt jaarlijks georganiseerd door zijn vrouw Monique. Elk jaar gaat de opbrengst van het benefietconcert naar een goed doel. Dit jaar mag KiKa (Kinderen Kankervrij) de vette cheque in ontvangst nemen. Tot nu toe is er al 45.000 euro opgehaald.

Line-up

De line-up was om van te likkebaarden, en de optredens prikkelden de zintuigen dan ook! Sexy Giovanca beet het spits af en kreeg het in de eerste instantie wat voorzichtige Arbeidvitaminen publiek meteen plat. Niet niks! Van Dik Hout moest helaas verstek gaan vanwege een sterfgeval. Miss Montreal werd daarop meteen ingevlogen vanuit het oosten van het land. Sanne is nooit te beroerd een nummertje weg te geven!

De artiesten speelden twee eigen nummers en een eigen Arbeidsvitaminen klassieker.

De hele line-up in willekeurige volgorde, met de Arbeidsvitaminen klassieker. Luister:


Moke en Miss Montreal- 'Don't you want me' (Human League)
Bertolf - 'You get what you give' (New Radicals, favoriet van Wim Rigter)
• Lee Towers- 'Suspicious Minds' (Elvis)
Giovanca- 'Time after Time' (Cindy Lauper)
Acda & de Munnik- 'Drops of Jupiter' (Train)
• Gotcha!- 'Time after Time' (van en met Lois Lane)
Giel & Gerard- 'Give me all your lovin' (ZZ Top)
VanVelzen- 'Somebody to Love' (Queen)

Meer hits gespeeld op Rigter Live!:

Miss Montreal- 'Just a Flirt'
Moke- 'Switch'
Lee Towers- 'Never walk alone'
Ilse DeLange- 'Miracle'
Bertolf - 'Another Day'

ZZ over the TOP

Dubieus hoogtepunt was het optreden van Giel en Gerard. Giel dekte zich al in: 'Het kan altijd slechter dan vorig jaar!' En Giel blijkt een wijs man. Met lange baarden en idem jassen en twee gitaren voor, deden de de twee DJ's een schamele immitatie van ZZ Top. Heiligschennis, maar het publiek smulde. Gerard nam de vocals voor zijn rekening en Giel hield het bij behendig ronddraaien van de gitaar. Giel op dinsdagochtend: 'Het was ZZ over the Top' En deze opmerking dekt de lading precies.

De kern van Arbeidsvitaminen

Acda &de Munnik, Rigter Live! artiesten van het eerste uur, zijn niet onbekend met het fenomeen Arbeidsvitaminen: dat is namelijk meejanken met een nummer waarvan je de tekst niet kent. En dat deden ze dus ook: hun Arbeidsvitaminen- klassieker was Drops Of Jupiter van Train. Zonder dat ze de tekst kenden, wisten ze toch een aardige versie neer te zetten. Op een flip- over hadden ze alleen de laatste woorden van de regels uit het lied geschreven en dat was ook het enige dat ze dan zongen, wel samen met het publiek: 'doeptiedoep IN HER HAIR, laidiedai TIME TO GROW HE HE HE' De geest van de Arbeidstvitaminen werd hiermee prachtig tot uiting gebracht.

Eind goed al goed

Gerard maakte na zijn optreden met witte lijmkliedertjes van de baard op zijn kin nog een uitzending to 01.00 uur, terwijl Giel hangend met de mobiele microfoon bij de dameskleedkamer backstage een 'sfeerverslag' deed. Lee Towers, icoon, sloot de avond toepasselijk af. De lichten gingen weer aan en Haarlem's creme de la creme ging moe maar tevreden weer naar huis, dromend over de volgende editie.


>> Beluister een audiocomplilatie van Wim
>> Lees meer over Wim Rigter
>> Lees meer op de site van Stichting Rigter
>> Gelukkig hebben we de foto's nog
Ster advertentie
Ster advertentie