3FM nieuws

Wat is er ooit gebeurd met dj- en producerduo Rank 1?

foto: Rank 1foto: Rank 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat is er ooit gebeurd met dj- en producerduo Rank 1?

Bandje, besta je nog? Of in dit geval: duo, besta je nog? Dat is de vraag waar de middagshow van Barend & Benner elke week antwoord op zoekt. Dit keer is de vraag: wat is er ooit gebeurd met Rank 1? Benno de Goeij hangt aan de telefoon om ons alles te vertellen over deze tijd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Co-producer Armin van Buuren

Naast dat Benno de Goeij goede tracks heeft geproduceerd met Rank 1, is hij in totaal bij zo'n 500 platen betrokken geweest. Zo is Benno ook co-producer voor titels van Armin van Buuren. "Met Armin heb ik een hele leuke band op muziekniveau." Dit is in 2008 begonnen en de mannen kunnen lezen en schrijven met elkaar. "Als wij samen in de studio zitten, dan hebben wij een soort magie."

Per toeval

Maar terug naar Rank 1, dit duo vormde Benno samen met Piet Bervoets. Het is eigenlijk per toeval dat ze hier zo samen in zijn gerold. Op een verjaardag begonnen ze te praten over het maken van muziek, toen besloten ze samen af te spreken om een keer muziek te maken. "Ik op die toetsen rammen, toen had hij zoiets van nou, dat moet toch iets minder." Al vrij snel kwam hier een draaibaar nummer uit.

Niet veel later hadden ze samen veel verschillende projecten lopen bij platenmaatschappijen, met allemaal andere titels en namen. Op een gegeven moment zaten ze bij 1 iemand die vroeg om een plaatje. "Toen hadden ze zoiets van nou, dan gaan we deze doen." Vanaf daar zijn Benno en Piet verder gegaan en werden ze steeds groter. Hun track 'Airwave' ging in Engeland helemaal los.

Bandje Besta Je Nog?

Maar, bestaat Rank 1 nog als duo? "Eigenlijk wel." Ze hebben de laatste tijd niet veel meer gereleased. Piet is degene die nog wel eens draait van de twee. Maar, vorige week hebben ze met Armin van Buuren, Ferry Corsten en Ruben de Ronde een State Of Trance-anthem gemaakt voor 2024 in Ahoy. "Daar staat toch de naam Rank 1 weer bij."

Ster advertentie
Ster advertentie